Liviu Avram: Așa arată un nemernic

Liviu Avram: Așa arată un nemernic

Liviu Avram: Așa arată un nemernic. Excepțional textul scris de jurnalistul Liviu Avram după ce președintele a anunțat că a contestat la CCR legea care interzice desfășurarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile.

„Așa arată un nemernic. Acest om, deputatul UDMR Marton Arpad, este cel care a propus interdicția ca în ziua alegerilor europarlamentare să se organizeze și un referendum - deși CCR a stabilit de mai multe ori că o asemenea interdicție este neconstituțională.

Președintele a atacat prevederea la CCR, deci am mari emoții să nu asistăm din nou la o schimbare de jurisprudență.

Asta îmi dă speranță că președintele nu a abandonat complet ideea referendumului pe Justiție. Dacă ar fi ținute în aceeași zi, europarlamentarele și referendumul se vor cataliza reciproc din perspectiva prezenței la urne - deci vom avea un rezultat relevant la ambele scrutinuri.

Mișcarea lui Marton Arpad este semnalul unei spaime certe față de urne și cred că deschide un al doilea mare front între noi și ei, după cel pe Justiție: atacul la legislația electorală, în întâmpinarea celor patru rânduri de alegeri care ne așteapă în următorii doi ani.”, a scris jurnalistul Liviu Avram pe Facebook.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…