Liviu Avram dă de pământ cu temele propuse de Iohannis: Herr Prezidente, ne-ai trișat...

Liviu Avram dă de pământ cu temele propuse de Iohannis: Herr Prezidente, ne-ai trișat...

Liviu Avram dă de pământ cu temele propuse de Iohannis: Herr Prezidente, ne-ai trișat...

Ce scris pe Facebook respectatul jurnalist:

„Herr Prezidente, ne-ai trișat...

1. Fără amnistie și grațiere: inutilă. Nimeni nu mai vorbește de așa ceva de un an și jumătate. Sunt mijloace mai subtile de a-i scăpa pe ticăloși, cum ar fi reducerea pedepselor și a termenelor de prescripție.

2. Fără ordonanțe de urgență în zona infracțiunilor și pedepselor: insuficientă. Și dacă porcăriile în această zonă se fac nu prin OUG, ci prin lege, în Parlament, nouă la ce ne folosește chestia asta? Aici ai lăsat o portiță pentru care pesediștii ar trebui să te pupe pe frunte.

3. Posibilitatea ca și alte instituții să atace OUG la Curtea Constituțională: iluzorie. Asta cere o modificare legislativă, pe care Parlamentul nu este obligat să o facă, întrucât referendumul este consultativ.

Cam asta e, îmi pare nespus de rău că după doi ani de reflecție, asta e tot ce-a putut scoate președintele.”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi cele două teme care vor fi supuse referendumului din 26 mai: 1. interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și 2. interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe.

„Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Prima: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, cea de-a doua – interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe. Aceste două teme vor fi supuse consultării publice”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că ”PSD-iștii au atât de multe probleme penale încât sunt dispuși să riște stabilitatea și viitorul României doar pentru a-și albi dosarele”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...