Liviu Avram, postare incendiară! „Olguța este o mare vacă pe parte economică”

Liviu Avram, postare incendiară! „Olguța este o mare vacă pe parte economică”

Liviu Avram, postare incendiară! „Olguța este o mare vacă pe parte economică”.

Ce a scris jurnalistul Liviu Avram pe Facebook:

„Deci Olguța este o mare vacă pe parte economică. Să mă ierte feministele și CNCD-ul, dar dacă avea între picioare altceva decât ce are acum, aș fi spus același lucru: Olguțul e o mare vacă pe parte economică.

Iat-o în toată splendoarea ei, conform Hotnews: Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că întotdeauna inflația a fost stabilită de către Banca Națională a României (BNR), mai puțin în acest an, când fuge de această responsabilitate, căzând în sarcina Guvernului.

Și citatul exact, conform Mediafax: "Eu am spus-o cu foarte multe ocazii că, în anul 2009, BNR-ul își stabilea ținta pentru inflație și tot BNR-ul își asuma această țintă. Anul acesta, văd ca a căzut în sarcina Guvernului și BNR fuge de răspundere. Consideră că nu mai este în sarcina lui sau cel puțin asta comunică. Toată lumea o dă pe Guvern, dar întotdeauna, ținta inflației este stabilită de Banca Națională”.

Cucoană, în chestiunea inflației, BNR nu are niciodată un comportament activ, ci unul reactiv. „Țintirea inflației” de care tot vorbește Isărescu nu înseamnă că BNR își stabilește din start un anume nivel de inflație și întreprinde măsuri active ca să-l atingă, indiferent de ce se întâmplă în economie.

Țintirea inflației înseamnă de fapt că, în funcție de politicile bugetare și fiscale pe care le face Guvernul, sau în funcție de evoluțiile externe, BNR adoptă acele măsuri strict monetare care încearcă să țină inflația la o cotă rezonabilă. Iar ultima majorare a dobânzii-cheie de către BNR a fost o asemenea măsură.

Olguța, cu alte cuvinte, majorarea dobânzii-cheie a fost un cartonaș galben pe care BNR l-a arătat politicilor voastre fiscal-bugetare. Întreabă-l pe Florin Georgescu dacă nu mă crezi.”

Acuzaţii grave din partea Olguţei Vasilescu la adresa Băncii Naţionale: BNR stabileşte ţinta inflaţiei. Acum fuge de responsabilitate

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seara, că întotdeauna inflaţia a fost stabilită de către Banca Naţională a României (BNR), mai puţin în acest an, când fuge de această responsabilitate, căzând în sarcina Guvernului. 

"Eu am spus-o cu foarte multe ocazii că, în anul 2009, BNR-ul îşi stabilea ţinta pentru inflaţie şi tot BNR-ul îşi asuma această ţintă. Anul acesta, văd ca a căzut în sarcina Guvernului şi BNR fuge de răspundere. Consideră că nu mai este în sarcina lui sau cel puţin asta comunică. Toată lumea o dă pe Guvern, dar întotdeauna, ţinta inflaţiei este stabilită de Banca Naţională. Noi aveam un singur lucru pentru a menţine economia, cel mai important pentru inflaţie era sa nu ajungem cu deficit peste 3%, iar deficitul a fost de 2,98%. Guvernul şi-a atins ţinta care era în sarcina sa", a declarat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, la Antena 3.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa