Liviu Avram, postare INCENDIARĂ despre Dragnea: Este un bou periculos!

Liviu Avram, postare incendiară despre Dragnea: Este un bou periculos!

Textul postat de Liviu Avram pe Facebook:

„Dovada că Liviu Dragnea nu este doar un bou (chestie de treburi interne interne, le-om rezolva noi cumva), dar este un bou periculos atât pentru toți aliații noștri, cât și pentru personalul diplomatic aflat la Damasc.

Ambasada României la Damasc este singura rămasă „in full charge” pe perioada războiului civil din Siria. Asta înseamnă că:

1. Beligeranții conflictului sirian au avut încredere în bunele oficii ale României în zonă.

2. Țările Uniunii Europene au avut încredere în România să le reprezinte interesele în Siria, prin intermediul Ambasadei noastre la Damasc, tocmai pentru buna reputație a României în zonă. Ambasada noastră la Damasc a reprezentat singura legătură a UE cu regimul de la Damasc după escaladarea conflictului. (De exemplu, Legiunea de Onoare a lui Bashar al-Assad a fost retrocedată Franței prin intermediul ambasadei noastre).

3. Diplomații români aflați la Damasc au avut încredere că statul român nu va face gesturi bruște în zonă, care să-i pună în pericol în cea mai instabilă zonă a lumii.

Și vine Dragnea și zice că să mutăm ambasada noastră din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, pentru că s-a umezit el de la niște scrisori în care Bibi Netanyahu îl lua la „Dear Liviu” și la „Look forward to see you”. Sau din alte motive.

Acum puneți-vă în locul următoarelor persoane și evaluați cam ce e în mintea lor:

- Șefii de stat și de guvern din UE, care se așteptau ca un „honest broker” să rămână un „honest broker”, așa cum e recunoscută România în zonă de șapte decenii.

- Liderii țărilor arabe, care aveau de la România aceleași așteptări.

- Diplomații români de la Damasc, a căror viață este pusă în pericol la modul cel mai propriu, într-o țară în care singura autoritate care a rămas funcțională este Kalașnikovul.

Singura speranță este, acum, persoana care înțelege cel mai puțin din această poveste: doamna Viorica Dăncilă. Să sperăm că, după conversația cu președintele, să fi înțeles „un pic mai bine” mizele reale ale acestui joc în care a împins-o un bou. Ar trebui să dea rapid un semnal al Guvernului României și să curme incertitudinile. Dar asta ar pune-o într-un sever conflict cu Liviu Dragnea. Ei, iată întrebarea: O va face?”

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă