Liviu Avram, reacție de revoltă după decizia CNCD! Pizda mă-sii: A ajuns oare chiar atât de greu să respecți legea în țara asta? Noi ăștia, fără nicio procedură judiciară pe cap, chiar am ajuns minoritari?

Jurnalistul Liviu Avram a avut o reacție de revoltă după decizia CNCD, care l-a amendat pe președinte pentru folosirea cuvâtului „penali”! „Pizda mă-sii (scuzați franciza): A ajuns oare chiar atât de greu să respecți legea în țara asta? Noi ăștia, fără nicio procedură judiciară pe cap, chiar am ajuns minoritari?”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Postarea lui Liviu Avram:

„CNCD: „Utilizarea termenului “penali” de către președintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnați”.

Iar decizia CNCD încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care nu se află, nu s-au aflat și nu se vor afla niciodată în niciun fel de procedură judiciară, pentru simplul fapt că respectă legea.

Pizda mă-sii (scuzați franciza): A ajuns oare chiar atât de greu să respecți legea în țara asta? Noi ăștia, fără nicio procedură judiciară pe cap, chiar am ajuns minoritari?”

Şeful CNCD, Asztalos Csaba, aflat în minoritate, critică decizia Consiliului în scandalul “penalilor”: Voi pune la dispoziţia judecătorilor toate motivele să corecteze decizia 

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, s-a delimitat categoric de decizia prin care instituţia l-a amendat contravenţional pe Klaus Iohannis pentru utilizarea apelativului “penali”. Într-o postare pe Facebook, Asztalos Csaba a scris că “prin opinia minoritară vom pune la dispoziţia judecătorului toate motivele de fapt şi de drept să corecteze decizia de astăzi”.

El a mai scris că e gata de motivarea opiniei separate şi a întărit opoziţia faţă de decizia colegilor săi: “Nu cred că există în România judecător care să menţină decizia majoritară de sancţionare de astăzi în speţa cu “penali”.

Şeful instituţiei şi-a încheiat postarea cu formul “CNCDindependent”.

Reamintim că CNCD a constatat miercuri, cu un vot de 5-4, că termenul “penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare şi a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 2.000 de lei. În replică, Iohannis a denunţat “o decizie politică” şi a anunţat că va contesta decizia în instanţă.

Președinta femeilor din PSD Teleorman, printre cei care au votat amendarea președintelui! Dintre cei 9 membri ai CNCD 4 sunt pesediști!

Cei cinci care au considerat că termenul „penali” reprezintă discriminare sunt Thedora Bertzi, propusă de ALDE, și Luminița Gheorghiu, Cristian Jura, Maria Lazăr și Tatiana Sandu, ultimii patru fiind propuși de PSD în Consiliu. Înainte de a ajunge în CNCD, Tatiana Sandu a fost președinte al organizației de femei PSD Teleorman.

Până să o ia Dragnea la București, Tatiana Sandu a fost director economic la Apa Serv Alexandria, iar la partid este trezorier și președintele organizației de femei a PSD Teleorman.

Plenul Parlamentului a numit-o miercuri 27 iunie 2017, ca membră a Colegiului Director al Consiliului Naţional, pe Veronica Sandu pentru un rest de mandat. Veronica Sandu a fost votată cu 243 pentru şi 60 împotrivă. 

Tatiana Sandu ocupă un rest de mandat de aproape 3 ani rămas în urma demisiei lui Florin Manole, ales deputat PSD.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!