Liviu Avram, reacție EXPLOZIVĂ după anunțul că Dragnea a încercat să blocheze tragerea la sorți a judecătorilor!

Liviu Avram, reacție EXPLOZIVĂ după anunțul că Dragnea a încercat să blocheze tragerea la sorți a judecătorilor!

Liviu Avram, reacție EXPLOZIVĂ după anunțul că Dragnea a încercat să blocheze tragerea la sorți a judecătorilor!

Ce a scris apreciatul jurnalist pe Facebook:

„Supliment de tupeu

După ce a angrenat instituții de stat - precum Guvernul și CCR - în schimbarea completului de 5 care îl judecă, Liviu Dragnea recidivează.

Conform Digi24, după ce i s-a tras la sorți noul complet, Liviu Dragnea a depus la ICCJ, prin avocat, cerere de amânare a tragerii la sorți, pe motiv că trebuie așteptată motivarea CCR. Că poate CCR spune că trebuie tras la sorți doar președintele vechiului complet, nu și ceilalți 4 judecători, care au fost trași la sorți la începutul acestui an.

Păi să vedem ce a zis CCR în comunicat: „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda DE ÎNDATĂ la desemnarea prin tragere la sorți a TUTUROR membrilor Completurilor de 5 judecători”. Ceea ce ICCJ a și făcut.

Nu e mai simplu să-l lăsăm pe Liviu Dragnea să-și aleagă singur judecătorii și sentința?”

Dragnea a încercat să blocheze și tragerea la sorți a noilor completuri de cinci judecători

După ce a obținut tergiversarea procesului în dosarul angajărilor fictive ca urmare a deciziei Curții Constituționale în cazul completuluid e cinci judecători, liderul PSD Liviu Dragnea a solicitat Instanţei supreme și suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători din aceste completuri.

Reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declarat pentru Agerpres că solicitarea a fost depusă vineri dimineaţa. Aceştia au precizat că Dragnea solicita ca tragerea la sorţi să fie realizată în conformitate cu decizia CCR de miercuri.

De asemenea, Dragnea a solicitat anularea hotărârii Colegiului de conducere de la Instanţa supremă, prin care s-a decis tragerea la sorţi a completurilor de cinci.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat prin tragere la sorţi, vineri, în şedinţă publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2018, după decizia Curţii Constituţionale.

În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie.

Acest complet are pe rol, printre altele, dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

"Sper să se sfârşească epopeea completurilor de cinci, deşi, sinceră să fiu, am dubii în legătură cu acest aspect", a declarat Cristian Tarcea, după tragerea la sorţi.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”