Liviu Ciobotariu, Ioan Becali și Cristian Borcea, condamnați de justiția belgiană la închisoare cu suspendare

Liviu Ciobotariu, Ioan Becali și Cristian Borcea, condamnați de justiția belgiană la închisoare cu suspendare

Liviu Ciobotariu, Ioan Becali și Cristian Borcea au fost condamnați de justiția belgiană la 6 luni închisoare cu suspendare, la plata unor amenzi și confiscarea unor sume de bani, în dosarul transferului lui Ciobotariu la clubul de fotbal Standard Liege, informează presa din Belgia.

Justiția belgiană a anchetat mai mulți ani transferul fostului fotbalist Liviu Ciobotariu la Standard Liege. Acesta a semnat în anul 2000 cu echipa belgiană, venind de la Dinamo București. Printre cei implicați în transferul său au fost impresarul Ioan Becali și Cristian Borcea, aflat atunci în conducerea clubului Dinamo.

Liviu Ciobotariu, Ioan Becali și Cristian Borcea au primit joi o pedeapsă de șase luni de închisoare, cu o perioadă de probațiune de trei ani. Fiecare dintre ei a fost condamnat la plata unei amenzi de 11.000 de euro și la confiscarea sumei de 24.000 de euro.

În cadrul transferurilor realizate la Standard Liege, un mecanism de facturare permitea fraudarea fiscului belgian și sustragerea de la plata impozitelor pe transferul mai multor jucători, prin plata unor sume importante, legate de indemnizațiile lor, în conturile unor societăți.

Inițial, justiția din Liege inculpase 33 de persoane pentru spălare de bani, abuz de bunuri sociale, fraudă fiscală, fals și uz de fals. O parte a suspecților au ajuns la o înțelegere cu justiția pentru încetarea urmăririi penale. Printre aceștia au fost Luciano D'Onofrio, fost agent de jucători și fost conducător al lui Standard Liege, și Michel Preud'homme, fost mare portar, apoi antrenor la lui Standard, acum pe banca lui FC Bruges.

Pedepse asemănătoare cu cele ale lui Ciobotariu, Borcea și Ioan Becali au primit joi câțiva impresari și mai mulți foști fotbaliști, Sambegou Bangoura, Joseph Enakarhire și Ivica Dragutinovic, ultimul fiind cel mai cunoscut dintre ei.

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, el fiind eliberat condiționat în luna septembrie a acestui an. Borcea a fost și el condamnat în dosarul amintit la 6 ani și 4 luni închisoare și se află încă după gratii.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară