Liviu Mihaiu, săgeata lui Ponta/Tăriceanu la Cotroceni

Liviu Mihaiu, săgeata lui Ponta/Tăriceanu la Cotroceni

Liviu Mihaiu – unul dintre jurnaliştii de casă ai ex-premierului Victor Ponta – s-a erijat în purtător de vorbe al protestelor stradale şi a participat, alături de exponenţi ai societăţii civile, la consultările de la Palatul Cotroceni.  Psnews   prezintă adevăratul profil al acestui „deontolog al străzii”.

Presiunile lui Victor Ponta

Potrivit unor surse bine informate de la vârful televiziunii publice, Liviu Mihaiu a fost omul în favoarea căruia Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au exercitat cele mai multe presiuni asupra fostului preşedinte director general al TVR, Stelian Tănase. Concret, ex-premierul i-a transmis scriitorului – prin emisarii Corneliu Calotă (fost purtător de cuvânt al Guvernului!) şi Anca Alexandrescu (adevărata şefă a cabinetului lui Ponta) – doleanţa ca Liviu Mihaiu să găzduiască o emisiune săptămânală la TVR.

Ameninţări guvernamentale

Refuzul constant al lui Stelian Tănase – care, în schimb, a decis ca jurnalistul Sorin Avram (fost colaborator al BBC) să modereze talk-show-ul politic „Vorbeşte Liber” – a stârnit nemulţumirea lui Victor Ponta care a început să-l ameninţe cu demiterea, prin intermediul lui Corneliu Calotă, Irina Radu (actuala şefă a TVR) şi Cristian Zgabercea (fin al baronului PSD Nicuşor Constantinescu şi fost producător general al postului public, în prezent fiind cercetat într-un dosar DNA).

„Argumentul” lui Tăriceanu: întreţinerea copiilor lui Mihaiu

De altfel, pe parcursul ultimilor doi ani, numele fostului Guvernator al Deltei Dunării a fost invocat, obsesiv, şi de alţi exponenţi ai puterii demise în urma protestelor stradale. Potrivit surselor PSnews, pentru Liviu Mihaiu a intervenit până şi Călin Popescu Tăriceanu, al cărui unic argument a fost că jurnalistul are mulţi copii şi necesită un job la TVR pentru a-i întreţine!

Liviu Mihaiu – o reactivare pontistă

„Coincidenţa” face că, după mazilirea lui Stelian Tănase (operată de tridentul Victor Ponta-Gabriel Oprea-Liviu Dragnea), Mihaiu a fost readus degrabă pe sticla TVR, prin îndepărtarea abuzivă a jurnalistului Sorin Avram de la pupitrul talk-show-ului „Vorbeşte Liber” – adevăratul motiv fiind că acesta din urmă a cutezat să facă o emisiune despre scandalul iscat de moartea tânărului poliţist Bogdan Gigină! Reamintim că demiterea lui Stelian Tănase a pornit tot de la o ştire TVR privitoare la plagiatul lui Gabriel Oprea, fostul vicepremier exercitând numeroase presiuni pentru cenzurarea postului public. Potrivit surselor PSnews, pe când încă mai era premier, Victor Ponta lua în calcul reactivarea lui Liviu Mihaiu în postul de guvernator al Deltei Dunării.

Ecologist pe bani mulţi

Pentru neiniţiaţi, precizăm că Liviu Mihaiu a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării în septembrie 2008, sub mandatul Cabinetului Tăriceanu 2. La acea vreme, presa centrală a acuzat că Mihaiu – care a derulat numeroase programe bănoase de ecologizare a biosferei – era uns în funcţie cu un unic scop: servirea intereselor lui Sorin Ovidiu Vântu. Totodată, afaceristul Alexandru Bittner a dat publicităţii un document din care reieşea că Asociaţia „Salvaţi Delta” – în care Mihaiu e activist de seamă – solicita concesionarea unor suprafeţe uriaşe din Delta Dunării.

Unealta lui SOV

În 2009, o anchetă a ziarului Adevărul avertiza că Liviu Mihaiu era implicat într-o afacere cu iz sulfuros. PSV Company, fosta Petromservice, amplasase în Deltă două tancuri plutitoare care alimentau bărcile cu carburanţi. Afacerea era bănoasă şi se baza pe monopol, întrucât compania nu avea concurenţă pe această piaţă. Autorizaţia de mediu a fost obţinută în septembrie 2008, la doar o săptămână după ce Liviu Mihaiu fusese numit guvernator al Deltei Dunarii. PSV Company era controlată de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunării în 18 septembrie 2008 şi a fost demis la 11 februarie 2009.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă