Liviu Pop: Am revocat Consiliul de administrație al Editurii Didactice și Pedagogice

Liviu Pop: Am revocat Consiliul de administrație al Editurii Didactice și Pedagogice

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că a revocat Consiliul de administrație al Editurii Didactice și Pedagogice, urmând ca, până la finalul săptămânii, aceasta să aibă un nou director general.

"Am analizat ce s-a întâmplat în zona asta a achizițiilor de manuale în ultimii cinci ani. Și de ce spun ultimii cinci ani de zile, pentru că acum cinci ani de zile am introdus clasa pregătitoare pe noua formulă, pe noua curriculă. În cei cinci ani de zile, Ministerul Educației Naționale a plătit pentru manualele școlare 142.165.286 de lei. Este suma pe care Ministerul Educației a alocat-o copiilor din preuniversitar care beneficiază de manuale gratuite. Trist este că, în această perioadă, Editura Didactică și Pedagogică, regie autonomă care este subordonată Ministerului Educației, a accesat mai puțin de 5% din acești bani, adică 7.321.209 lei. Impardonabil din punctul meu de vedere, fapt pentru care am revocat consiliul de administrație al EDP, iar până la finalul săptămânii vom avea un nou director general, în așa fel încât această editură să-și revină", a declarat Pop.

El a asigurat că până la 11 septembrie, când începe noul an școlar, elevii de clasa a V-a vor avea manuale.

"În ceea ce privește achiziția de manuale, pentru că mai avem 30 de zile, aproximativ, până începe anul școlar preuniversitar, licitația pentru manuale este în curs. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ne-a dat un prim răspuns la câteva contestații. (...) Eu vreau să-i asigur pe toți elevii și părinții că vor avea manualele de clasa a V-a în 11 septembrie", a transmis ministrul.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…