Liviu Pop: Începând de astăzi, toate auxiliarele didactice nu mai sunt valabile

Liviu Pop: Începând de astăzi, toate auxiliarele didactice nu mai sunt valabile

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat, într-o conferință de presă, că a emis un ordin care prevede că toate materialele didactice auxiliare nu mai sunt valabile începând de miercuri, precizând că este nevoie de o revizuire, în condițiile în care acest lucru nu s-a mai realizat din anul 2002.

"Tot astăzi, analizând Legea educației naționale, pe articolul 69 și 94, în care sunt stabilite mijloacele de învățământ, materiale didactic-auxiliare și didactic-curriculare, am constatat că Ordinul 4916 din 2002 nu a fost actualizat, deși Legea educației a apărut în 2011, fapt pentru care am emis un ordin care anulează acest act normativ din 2002, adică toate mijloacele de învățământ didactic auxiliar și didactic curricular trebuie revizuite. Adică toate auxiliarele, începând cu ziua de astăzi, nu mai sunt valabile", a spus Pop.

El a făcut un apel către edituri să nu mai transmită niciun material didactic auxiliar către unitățile școlare și către profesori.

"Și fac un apel prin intermediul dumneavoastră tuturor editurilor, tuturor actorilor din zona aceasta, să nu mai transmită niciun material către unitățile școlare și către profesori, pentru că, începând de astăzi, niciun auxiliar nu mai este omologat. În maximum 30 de zile, o comisie formată din doi secretari de stat, directorul CNEE, doi reprezentanți ai federațiilor sindicale din învățământul preuniversitar, un reprezentant al Consiliului Elevilor și un reprezentant al Asociației de Părinți va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării și acreditărilor acestor auxiliare, în așa fel încât să avem o zonă clară a acestor auxiliare", a explicat ministrul.

Pop a menționat că va fi modificată Hotărârea de Guvern prind funcționarea Consiliului Național de Evaluare și Examinare în așa fel încât de evaluarea materialelor didactice auxiliare să se ocupe această instituție.

"Nu va putea aviza decât dacă profesorul sau învățătorul înaintează acest auxiliar și este aprobat de consiliul profesoral al unității școlare și are avizul conform al Inspectoratului Școlar și asociației de părinți din unitatea școlară", a spus reprezentantul MEN.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria