Livrarea vaccinului antiCovid a fost întârziată în opt țări, între care, bineînțeles, și România!/În ce orașe ajung următoarele doze

Livrarea vaccinului antiCovid a fost întârziată în opt țări, între care, bineînțeles, și România!/În ce orașe ajung următoarele doze

Următoarea tranșă de vaccinuri pentru România mai întârzie. Transportul care urma să ajungă mâine va fi expediat de producător la o zi după momentul programat inițial.
În opt țări s-a întârziat livrarea vaccinului antiCovid din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, din informațiile deținute de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. În România, următoarea tranșă va ajunge marți, 29 decembrie.
Potrivit transportatorului, vaccinul nu va ajunge mâine în România, pentru că încă nu au fost încărcate cutiile cu vaccin. Problema este de la Pfizer-BioNTech, producătorul vaccinului care, de altfel, și-a asumat sarcina transportului în condiții speciale a serului anti-COVID până în România.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat pentru Digi24 că nu are o confirmare oficială în acest moment de la Pfizer.

Astfel, potrivit sursei citate, la acest moment, știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează:

- în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara;
- iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Inițial, autoritățile au anunțat că începând cu 28 decembrie România va primi a doua tranșă de 140.000 de doze.

Livrarea vaccinului este asigurată de către BioNtech/Pfizer.

În prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID în România, s-au vaccinat 960 de cadre medicale din cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Conform datelor transmise duminică seară de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, numărul total de cadre medicale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccin este de 960, situația fiind centralizată până la ora 18.00.

Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse, precizează sursa citată.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în 25 decembrie, va continua luni și marți.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria