Livrările de combustibil ale Rusiei către trupele ce luptă în Ucraina au atins cel mai mare nivel

Livrările de combustibil ale Rusiei către trupele ce luptă în Ucraina au atins cel mai mare nivel

Livrările de combustibil către trupele rusești care lupta în Ucraina au atins cel mai mare volum de la începutul invaziei, a relatat miercuri Bloomberg.

Soldații ruși s-au confruntat cu probleme serioase de aprovionare în Ucraina FOTO Captură Twitter

Moscova și-a aprovizionat trupele cu aproape 220.000 de tone de combustibil în septembrie, acestea fiind livrate în principal către cele șase regiuni rusești de la granița cu Ucraina, dar și în regiunile recent anexate din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk.

Este o creștere a volumului de patru ori față de anul precedent și depășește chiar și livrările din luna martie, prima luna a invaziei începută pe 24 februarie. Calculul include și aprovizionarea celor patru aeroporturi importante din sud-vestul Rusiei.

Faptul că trupele aflate pe frontul din Ucraina primesc mai mult combustibil este un semnal al faptului că Rusia își consolidează efortul de război după ce a întâmpinat o rezistență puternică din partea forțelor ucrainene.

Cel mai probabil însă livrările totale de petrol pentru uz militar rusesc în Ucraina depășesc cifrele raportate de Bloomberg, care nu includ fluxurile din conducte, calculate separat.

Soldații ruși s-au confruntat cu probleme de aprovizionare de la începutul războiului declanșat de Rusia și, în contextul decretării mobilizării parțiale, noii recruți se plâng că sunt trimiși în luptă neechipați corespunzător și chiar obligați să-și asigure singuri unele provizii de bază. De partea cealaltă, Ucraina a vizat depozitele de muniție și armament și a căutat să taie liniile de aprovizionare ale trupelor rusești pentru a le împiedica să își apere pozițiile defensive în teritoriile ocupate.

Rusia a acuzat recent Ucraina de lovituri asupra localităților din Bolgorod cu toate că nu a recunoscut sursa unor explozii ce au avut loc la depozitele de muniții din aceeași regiune.

Autorităţile ruse au acuzat joi Ucraina că a bombardat o clădire rezidenţială din Belgorod, un oraş important rar lovit de tiruri şi situat într-o regiune care se învecinează cu Ucraina, informează AFP și Reuters.

„Forţele armate ucrainene au bombardat Belgorod. Apărarea aeriană a fost activată. Există distrugeri într-un imobil de locuinţe”, a indicat pe Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul acestei regiuni unde tirurile s-au înmulţit în ultimele săptămâni.

Potrivit acestuia, o parte neexplodată a unui proiectil a căzut şi pe terenul de sport al unui liceu din oraş.

Gladkov a acuzat de asemenea Kievul că a tras în satul rusesc Krasnoe, situat la graniţa cu Ucraina. „Există distrugeri pe terenurile şcolii”, a spus el, postând o fotografie a unui crater cu schije.

În timp ce regiunea Belgorod a fost vizată în mod regulat de tiruri din Ucraina, mai ales din primăvară, oraşul Belgorod, capitala regională, a fost până acum rar luată la ţintă de la începutul conflictului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...