Liz Truss a fost numită oficial prim-ministru al Marii Britanii

Liz Truss a fost numită oficial prim-ministru al Marii Britanii

Liz Truss, noul lider al conservatorilor britanici, a fost primită marţi de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral din Scoţia pentru a fi numită oficial în funcția de prim-ministru.

Liz Truss primită de regina Elisabeta a II-a FOTO Twitter @RoyalFamily

În imaginile publicate de serviciile casei regale, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani, care devine astfel cel de-al 15-lea şef al guvernului britanic în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta, transmite Agerpres .

Echipa lui Liz Truss a actualizat rapid profilul de Twitter al noului premier pentru a marca rolul tocmai preluat. „Premierul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Liderul Partidului Conservator. MP (membru al parlamentului) pentru (circumscripţia) South West Norfolk”, se precizează în descriere.

izz Truss numita premier de regina Elisabeta FOTO Profimedia

FOTO Profimedia

Liz Truss devine a treia femeie premier din istoria Marii Britanii. Ea este comparată adesea cu prima femei care a ocupat acest post, Margaret Thatcher.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”