Locotenentul fostului lider interlop Marian Ivan, extrădat în România sub paza Armatei Franceze

Locotenentul fostului lider interlop Marian Ivan, extrădat în România sub paza Armatei Franceze

Unul dintre cei mai periculoşi interlopi români, Marius Ştefan Achim, a fost extrădat cu maşina din Franţa deoarece nu a fost primit în avion. În martie 2020, Achim l-a împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău pe un tânăr de 22 de ani, relatează Adevărul .

Mafiotul Marius Ştefan Achim a fost antrenat în Legiunea Franceză şi este considerat unul dintre cei mai periculoşi interlopi din România. El a avut legături puternice cu Galaţiul, fiind locotenentul lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope, care a fost asasinat în plină stradă în Galaţi de doi rivali. Achim era luptător de K1 şi participa la gale în numele clubului patronat de Ivan.

Achim a fost prezent la înmormântarea mafiotului, fiind printre cei (luptători de K1 - inclusiv Atodiresei - şi mafioţi de primă mână din România, cum ar fi membrii clanului Corduneanu de la Iaşi, Seif de la Bucuresti, Titel Crăcănatu de la Brăila şi Beinur Nuredin de la Constanţa) care au purtat sicriul pe umeri.

După moartea temutului mafiot, Ştefan Achim (46 de ani) s-a ascuns, însă nu a stat departe de scandaluri.

În martie 2020, Achim (46 ani) l-a împuşcat mortal într-o scară de bloc din Bacău, pe un tânăr de 22 de ani. Interlopul a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanţă.

L-a contactat pe Iulian Cezar Oancea, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. Tânărul a păcălit-o, însă. Când şi-a dat seama că a fost înşelat, Ştefan Achim şi-a luat pistolul şi a plecat la Bacău pe urmele tânărului. L-a împuşcat chiar în scara blocului în care locuia. Ulterior, a fugit în Franţa, ţară pe care o cunoştea din perioada în care servise în Legiunea Străină. A fost prins de autorităţile franceze, fiind încătuşat la data de 21 mai 2020 în localitatea Creil.

Poliţiştii francezi au găsit asupra lui peste 30.000 de euro, un pistol Makarov, în stare de funcţionare, şi un încărcător cu 7 cartuşe. Pe 28 ianuarie 2021, Ştefan Achim a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Potrivit Gândul , francezii l-au pus în lanţuri şi au folosit un brâu special pentru imobilizare, însă compania aeriană ar fi refuzat să-l primească pe Achim în avion, din motive de securitate. Astfel, acesta a fost adus cu maşina până în România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...