Locuința de 27 de etaje a celui mai bogat om din India: are o cameră cu zăpadă și 600 de angajați

Locuința de 27 de etaje a celui mai bogat om din India: are o cameră cu zăpadă și 600 de angajați

O clădire cu 27 de etaje este locuință pentru șase oameni în cea mai săracă zonă a Indiei. Antilia este casa celui mai bogat om din India, Mukesh Ambani, și a familiei sale de 5 persoane.

Clădirea poate fi numită o capodopera arhitecturală sau chiar un monument hedonist, dar nu doar o casă. Este estimată la două miliarde de dolari și are o înălțime de aproximativ 170 de metri, adică aproape de două ori mai înaltă decât Big Ben.

Numită Antilia, după o insulă mitică din Atlantic, clădirea din Mumbai poate egala orice altă casă de miliardar din întreaga lume, inclusiv Palatul Buckingham. Locuinţa are o suprafaţă de peste 37.000 metri pătrați și cuprinde șase etaje subterane care servesc drept parcare, cu o capacitate de 170 de mașini, trei heliporturi, iar pentru administrarea ei sunt angajate 600 de persoane.

Inspirația din spatele anomaliei arhitecturale

Construcția locuinței a început în 2006 și a fost finalizată în 2010, iar familia Ambani s-a mutat abia în 2012, din cauza Vastu shastra, o filosofie hindusă care orientează aliniamente în arhitectură pentru a genera armonie spirituală într-o casă.

image

Clădirea a fost proiectată de două firme de arhitectură din SUA și prezintă motive fericite precum lotusul și soarele în aproape fiecare parte a casei.

Niciun element nu este incoerent, nici măcar un petic de iarbă. Grădina mare care cuprinde un întreg etaj în secțiunea mijlocie a turnului separă sala de întâlniri corporative și nivelurile de parcare de spațiul rezidențial de deasupra.

image

Clădirea înconjurată de grădini verticale

Blocul găzduiește mai multe grădini verticale care acționează ca o bandă verde care se țese înăuntru și în afara. Acesta nu numai că este un element de design interesant pentru o clădire numită după o insulă, dar oferă și umbră edificiului.

Este o casă modernă cu o inimă indiană”, a spus Nita Ambani pentru Vanity Fair. „Ne-am făcut casa chiar în vârf pentru că ne doream lumina soarelui... deci este o casă înălțată deasupra unei grădini”.

image

Camera de zăpadă

Locuința găzduiește și o cameră de zăpadă pentru a învinge umiditatea din Mumbai. Conacul se mândrește și cu un salon de înghețată pentru a savura un cornet de înghețată de ciocolată proaspăt făcută într-o cameră în care din pereți ies fulgi de zăpadă artificiali.

Antilia are un spa și un centru de yoga situat la nivelul dedicat sănătății și wellness. Etajul include, de asemenea, mai multe piscine, săli de masaj, o pistă de alergare și o sală de sport bine echipată.

antilia home 4 770x866 webp
image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...