Locuințe avariate, copaci doborâți și energie întreruptă în urma fenomenelor meteo din ultimele ore, în 6 județe

Locuințe avariate, copaci doborâți și energie întreruptă în urma fenomenelor meteo din ultimele ore, în 6 județe

Mai multe locuințe din Sibiu, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Mureș, Harghita și Neamț au fost afectate de precipitațiile abundente din ultimele ore, câteva localități au rămas fără energie electrică și mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, informează IGSU.

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost semnalate avarii în județul Alba, localitatea Muștoaia, echipe specializate fiind trimise în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Potrivit IGSU, în Bistrița-Năsăud acoperișul unei locuințe a fost avariat și doi copaci au fost doborâți de vânt — în localitățile Lechința, Buduși și Herina.

În Sibiu, o gospodărie a fost afectată de ploi iar o parte din acoperișul unei case a fost lovită de fulger. De asemenea, în localitatea Reghin, din județul Mureș, acoperișul unui bloc a fost afectat și în cădere acesta a avariat acoperișului unei locuințe din proximitate, pe o suprafață de 15 mp.

În Hunedoara, în Petroșani, din cauza ploii abundente apa din canalizare a refulat.

În Harghita, localitățile Miercurea Ciuc, Sântimbru și Reghin, ploaia a inundat un subsol, vântul a doborât doi copaci și a afectat un acoperiș de bloc, care, în cădere, a avariat acoperișul unei locuințe din vecinătate.

Și în județul Neamț fenomenele meteo au avut urmări — șapte curți au fost inundate și doi copaci doborâți de vânt, în localitățile Piatra Neamț și Alexandru cel Bun.

Unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru a interveni la solicitările cetățenilor și autorităților din zonele aflate sub incidența vremii nefavorabile. Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni seara atenționări nowcasting cod galben de vreme instabilă, pentru județe din Moldova, Oltenia și Transilvania, precum și o atenționare cod portocaliu de ploi în patru județe din centrul țării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...