Locul de pe Pământ care nu poate găzdui nicio formă de viață: iazurile morții din Etiopia

Locul de pe Pământ care nu poate găzdui nicio formă de viață: iazurile morții din Etiopia

Oamenii de știință au descoperit un loc pe Pământ unde nimic nu poate supraviețui – nici măcar forme de viață microbiene. Este un crater vulcanic din Etiopia plin cu sare și cu gaze toxice. „Peisajul infernal” este situat în câmpul geotermal Dallol din Etiopia.„După ce am analizat nenumărate mostre, cu un control adecvat pentru nu le contamina și cu o metodologie bine calibrată, am verificat că nu există viață microbiană în aceste iazuri sărate, fierbinți și hiperacide sau în lacurile învecinate cu saramură bogată în magneziu”, a declarat Purificación López Garcia de la Centrul Francez Național pentru Cercetare Științifică: „Este unul din mediile cele mai toride de pe Pământ”.
Temperatura aerului este adesea peste 45C și apa fierbe continuu. Din iazuri emană gaze, care sunt puternic acide. Viața a fost descoperită peste tot pe Pământ, unele „extremofile” supraviețuind în condiții total neospitaliere, ca pasaje hidrotermale, asfalt lichid și chiar în Marea Moartă. În timp ce în regiune există „un tip de micro-organism primitiv și iubitor de sare”, dr. López Garcia a spus că nu există nimic în iazuri: „Si aceasta în ciuda faptului că dispersia microbiană în aer este intensă, din cauza vântului și activității umane”.
Cu alte cuvinte, orice nimerește în aceste iazuri sfârșește prin a muri. „Studiul nostru aduce dovezi că există locuri pe Pământ, ca iazurile Dallol, care sunt sterile deși conțin apă”, afirmă dr. López Garcia. „Nu ne putem aștepta să găsim forme de viață în medii similare de pe alte planete, cel puțin nu bazate pe o biochimie similară cu cea terestră”.
Studiul a fost publicat în revista Nature Ecology and Evolution. (newshub.co.nz)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…