Login cu PSCID - toate serviciile de eGuvernare vor putea fi accesate prin identitatea digitală centralizată

Login cu PSCID - toate serviciile de eGuvernare vor putea fi accesate prin identitatea digitală centralizată

Autoritatea pentru Digitalizarea României şi Ministerul Fondurilor Europene au semnat marţi, prin semnătură electronică, contractul de finanţare pentru proiectul Platforma Software Centralizată pentru Identitate Digitală (PSCID).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, prezent la eveniment, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a întărit ideea că digitalizarea este o prioritate zero a Guvernului Orban.



"Astăzi înregistrăm încă un pas în direcţia digitalizării administraţiei, dar şi în direcţia creşterii absorbţiei fondurilor europene. Sperăm ca această platformă să contribuie decisiv la digitalizarea întregului proces administrativ", a afirmat el, conform comunicatului.

"PSCID este un proiect esenţial mai ales din perspectiva accentului pus pe siguranţă şi centralizare. Ştim cât de importante sunt încrederea şi securitatea când un cetăţean accesează un serviciu online. Primul pas în acest proces este autentificarea. Astăzi, există servicii de autentificare diferite. Prin PSCID, vom regăsi toate aceste identităţi, care acum sunt separate şi la niveluri de încredere distincte, într-un singur loc, în această platformă. Astfel, vom avea modalităţi puternice şi sigure de identificare şi autentificare electronică. Vom creşte încrederea cetăţeanului în acest tip de servicii şi vom avea un prim pas absolut obligatoriu în accesarea unui serviciu public electronic", a precizat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaş.



Unul dintre pilonii strategici ai activităţii Autorităţii pentru Digitalizarea României este Identitatea electronică. Implementarea acestui proiect reprezintă un moment de referinţă pentru procesul de transformare digitală a României şi, mai ales, pentru îmbunătăţirea interacţiunii dintre instituţiile publice şi cetăţean, se mai arată în comunicatul citat.

Proiectul PSCID este finanţat din Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020, Axa Prioritară 2 "Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă".



Valoarea totală a proiectului este de 99,939,410.00 lei, din care 97,940,721.76 lei sunt fonduri structurale nerambursabile şi 1,998,688.24 lei cofinanţare, beneficiarul fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…