Logodnicul scriitoarei britanice Helen Bailey a fost găsit vinovat de uciderea acesteia

Logodnicul scriitoarei britanice Helen Bailey a fost găsit vinovat de crimă miercuri, după ce a drogat-o și sufocat-o pe viitoarea sa soție și apoi i-a ascuns corpul într-o hazna din spatele casei în care cei doi locuiau, informează miercuri DPA.

Ian Stewart, de 56 de ani, a fost găsit vinovat de crimă, fraudă, împiedicarea unei înmormântări legale și decente, precum și pentru trei capete de acuzare referitoare la obstrucționarea actului de justiției.

Nu a fost încă stabilită o dată pentru condamnare.

Stewart a asistat timp de trei luni la ancheta poliției privind dispariția partenerei sale în vârstă de 51 de ani. Autoritățile au găsit rămășițele scriitoarei alături de cadavrul câinelui său, Boris, pe 15 iulie anul trecut, în Royston, Hertfordshire. El ascunsese haznaua în care trupul lui Bailey a fost găsit de către poliție, parcând o mașină peste aceasta.

Stewart a declarat poliției că Bailey a lăsat un bilet spunând că are nevoie de spațiu, dar a admis în instanță că aceasta a fost o minciună.

Testele au indicat prezența medicamentului de dormit Zopiclon în organismul victimei, despre care se crede că Stewart i l-ar fi administrat în cantități din ce în ce mai mari înainte a o ucide.

În timpul operațiunii de căutare desfășurată la nivel național pentru găsirea autoarei, Stewart a trimis texte pe telefonul acesteia — care se afla în posesia sa — ca și cum ea ar fi fost în viață, dar dispărută, și a luat parte la campanie.

Helen Bailey, una dintre cele mai bine vândute scriitoare din Marea Britanie, este cunoscută mai ales pentru seria de ficțiune Electra Brown pentru adolescenți și pentru blogul ei, Planeta Greif, unde a vorbit deschis despre moartea soțului ei care s-a înecat în timpul unei vacanțe în Caraibe în 2011. Ea l-a cunoscut pe Ian Stewart, un văduv de 55 de ani, prin intermediul unui grup de terapie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația