Logodnicul scriitoarei britanice Helen Bailey a fost găsit vinovat de uciderea acesteia

Logodnicul scriitoarei britanice Helen Bailey a fost găsit vinovat de crimă miercuri, după ce a drogat-o și sufocat-o pe viitoarea sa soție și apoi i-a ascuns corpul într-o hazna din spatele casei în care cei doi locuiau, informează miercuri DPA.

Ian Stewart, de 56 de ani, a fost găsit vinovat de crimă, fraudă, împiedicarea unei înmormântări legale și decente, precum și pentru trei capete de acuzare referitoare la obstrucționarea actului de justiției.

Nu a fost încă stabilită o dată pentru condamnare.

Stewart a asistat timp de trei luni la ancheta poliției privind dispariția partenerei sale în vârstă de 51 de ani. Autoritățile au găsit rămășițele scriitoarei alături de cadavrul câinelui său, Boris, pe 15 iulie anul trecut, în Royston, Hertfordshire. El ascunsese haznaua în care trupul lui Bailey a fost găsit de către poliție, parcând o mașină peste aceasta.

Stewart a declarat poliției că Bailey a lăsat un bilet spunând că are nevoie de spațiu, dar a admis în instanță că aceasta a fost o minciună.

Testele au indicat prezența medicamentului de dormit Zopiclon în organismul victimei, despre care se crede că Stewart i l-ar fi administrat în cantități din ce în ce mai mari înainte a o ucide.

În timpul operațiunii de căutare desfășurată la nivel național pentru găsirea autoarei, Stewart a trimis texte pe telefonul acesteia — care se afla în posesia sa — ca și cum ea ar fi fost în viață, dar dispărută, și a luat parte la campanie.

Helen Bailey, una dintre cele mai bine vândute scriitoare din Marea Britanie, este cunoscută mai ales pentru seria de ficțiune Electra Brown pentru adolescenți și pentru blogul ei, Planeta Greif, unde a vorbit deschis despre moartea soțului ei care s-a înecat în timpul unei vacanțe în Caraibe în 2011. Ea l-a cunoscut pe Ian Stewart, un văduv de 55 de ani, prin intermediul unui grup de terapie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

4 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …