Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ruşi care au susţinut invazia din Ucraina

Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ruşi care au susţinut invazia din Ucraina

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, a anunţat vineri că Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ai Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus) care au susţinut invazia asupra Ucrainei, informează AFP.

Într-un comunicat, Liz Truss precizează că aceşti deputaţi, care au votat pentru recunoaşterea regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, se află acum sub incidenţa interdicţiei de călătorie şi a îngheţării bunurilor lor din Regatul Unit, unde ei nu mai pot face afaceri.

Acest anunţ intervine la 24 de ore după ce Londra a anunţat că introduce sancţiuni împotriva a şapte ruşi bogaţi şi influenţi apropiaţi Kremlinului, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea. Abramovici este vizat de îngheţarea bunurilor sale, de o interdicţie de călătorie şi de a face tranzacţii, ceea ce a suspendat vânzarea anunţată a clubului de fotbal.

Guvernul britanic a mai anunţat vineri că ar putea confisca în curând un apartament luxos cumpărat cu bani cash de o tânără femeie care are legături cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei noi legi împotriva spălării de bani murdari. Polina Kovaliova, 26 de ani, fiica Svetlanei Poliakova care ar fi iubita de mult timp al lui Serghei Lavrov, s-ar putea număra printre personalităţile vizate de această lege.

Proiectul de lege asupra criminalităţii economice, a cărui dezbatere în Parlamentul britanic a fost accelerată după invazia rusă în Ucraina, va permite să fie sancţionate mai uşor cazurile de averi a căror provenienţă nu este explicată şi care aparţin unor persoane ce nu au surse cunoscute de venituri legitime.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?