Lovitură de teatru!/Judecătorii au întors la Parchet dosarul şoferiţei care a accidentat mortal cele două fete în cartierul Andronache din București

Lovitură de teatru!/Judecătorii au întors la Parchet dosarul şoferiţei care a accidentat mortal cele două fete în cartierul Andronache din București

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2 au dispus, joi, retrimiterea la Parchet a dosarului în care o şoferiţă este acuzată că a accidentat mortal două fete în zona Andronache din București, după ce procurorii au refuzat să îndrepte mai multe nereguli constatate de judecători în rechizitoriu, transmite Agerpres. Accidentul soldat cu moartea celor două fete a stârnit o mare emoție publică, femeia care a produs acidentul fiind agresată de rudele victimelor.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei la sfârşitul lunii aprilie, iar la dezbaterile din camera preliminară, judecătorii au constat mai multe nereguli în rechizitoriu.

„Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr.1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatei Leonte Marcela. Constată încălcarea dreptului la apărare prevăzut de art. 10 din Codul de Procedură Penală părţilor civile Ionescu Gabriel – Vasile şi Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii şi efectuării autopsiei medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanţa din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părţile civile nu au fost informate cu privire la conţinutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecţiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoştinţă de acestea direct în camera preliminară”, se arăta în decizia instanţei din 5 iulie.

Magistraţii au dat atunci un termen procurorilor să spună dacă menţin trimiterea femeii în judecată, cu înlăturarea neregularităţilor, sau solicită restituirea cauzei.

Procurorii au decis însă să menţină trimiterea în judecată, fără a înlătura neregulile constatate, iar instanţa a dispus joi ca dosarul să se întoarcă la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

„Constată că, prin adresa nr. 4976/III-13/2021 din data de 12.07.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a menţinut dispoziţia de trimitere în judecată a inculpatei Leonte Marcela, trimisă în judecată prin rechizitoriul nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, fără a înlătura neregularităţile constatate prin încheierea din data de 5.07.2021 a judecătorului de cameră preliminară. În baza art. 346 alin. 3 lit. a C. proc. pen, restituie cauza nr. 1646/P/2021, având ca obiect rechizitoriul din data de 28.04.2021, prin care a fost trimisă în judecată inculpata Leonte Marcela, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, ca urmare a imposibilităţii stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia luată joi de instanţă și citată de Agerpres.

Pe 27 februarie, Marcela Leonte, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului. (Sursa Foto: Antena 3)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”