Lovitură de teatru în PSD: Ciolacu vrea să renunțe la moțiunea de cenzură și să amâne congresul în care va fi aleasă noua conducere a partidului

Lovitură de teatru în PSD: Ciolacu vrea să renunțe la moțiunea de cenzură și să amâne congresul în care va fi aleasă noua conducere a partidului

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a pus în discuție, în ședința de luni a partidului, oportunitatea depunerii moțiunii de cenzură, pe motiv că nu este prioritatea românilor în acest moment, dar și organizarea Congresului, au confirmat pentru G4Media.ro mai multe surse de la vârful partidului.

Mai mulți lideri locali ar fi susținut în ședina Biroului Permanent Național al partidului moțiunea de cenzură, admițând însă că ar putea fi o capcană. Gabriela Firea și Olguța Vasilescu ar fi spus că nici acum, nici în toamnă nu ar fi oportun să dea jos guvernul cu argumentul că i-ar da ocazia premierului Orban să se victimizeze și să acuze PSD pentru criza politică generată în plină pandemie.

Moțiunea de cenzură – context. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică seara că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură, care „100% va trece” de votul Parlamentului. PSD vrea să propună un prim-ministru economist. „Vom depune o moţiune de cenzură şi această moţiune de cenzură va trece”, a declarat Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres. Liderul social-democraţilor a spus că o primă formă a textului moţiunii a fost deja schițată de senatorul Şerban Nicolae şi că s-au strâns până în prezent 204 semnături de susţinere.

Liderii PSD au pus în discuție la ședința de luni și oportunitatea organizării Congresului care să aleagă noua conducere a partidului, argumentând că starea de alertă s-ar putea prelungi din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare.

Oficial, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că imediat după încetarea stării de urgență va avea loc congresul PSD.

„Se va ţine imediat după încetarea stării de alertă, nu vrem să facem adunări publice în starea de alertă, aşa cum, din nefericire, guvernanţii obişnuiesc să facă. (…) Noi sperăm, sincer, că această stare de alertă nu va fi prelungită în condiţiile actuale şi există nenumărate motive, le-am menţionat şi în conferinţele de presă şi în ieşirile conducerii partidului, şi, în consecinţă, noi sperăm să intrăm într-o relativă normalitate după data de 17 iulie, atunci putând să organizăm şi noi un Congres în condiţii normale”, a spus Romaşcanu.

Potrivit acestuia, membrii partidului au solicitat ca acest congres să nu se desfăşoare online, însă este necesar ca până la alegerile locale să existe o echipă de conducere.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…