Lovitură dură pentru Rusia! Noul președinte al Muntenegrului anunță că va adopta politica UE față de Rusia!

Lovitură dură pentru Rusia! Noul președinte al Muntenegrului anunță că va adopta politica UE față de Rusia!

Președintele nou ales al Muntenegrului, Jakov Milatović, a promis că va accelera parcursul țării sale spre aderarea la Uniunea Europeană și va urma liniile politice ale UE față de Rusia, dar va pleda și pentru legături cât mai puternice cu Serbia și statele balcanice vecine, transmite agenția Beta, citată de Rador.

„O prioritate de politică externă pentru Muntenegru va fi accelerarea procesului de aderare la UE, astfel încât în următorii cinci ani, în timpul mandatului meu, Muntenegru să devină stat membru UE” – a declarat Milatović într-un interviu pentru AP, care adaugă că angajamentul său față de UE este în contradicție cu acuzațiile că ar fi marioneta Moscovei.

Milatović a declarat principalele motive ale înfrângerii lui Milo Djukanović la alegerile prezidențiale au fost acuzațiile de corupție la scară înaltă în timpul guvernării sale.

„Acesta este motivul pentru care îmi place să spun că am învins unul dintre ultimii dictatori din Europa. Cred cu adevărat că această victorie într-un mic stat balcanic este o victorie mare a Europei, a valorilor europene” – a declarat Milatović.

Djukanović a avut două mandate de președinte și a fost desemnat de șapte ori premier al Muntenegrului și deseori a fost acuzat de corupție și presiuni asupra justiției, dar le-a negat mereu. Milatović a spus că predecesorul său este cu „adevărat simbolul unui regim care a condus țara folosindu-se de crima organizată și de corupție”.

„Trei lucruri – scăderea economică, criminalitatea organizată și corupția și încetinirea procesului de integrare europeană sunt simboluri ale regimului Djukanović” – a declarat Milatović.

Milatović a declarat că va încerca să îmbunătățească relațiile cu Serbia și cu celelalte state balcanice. „Consider că viitorul tuturor statelor din Balcanii de Vest este în UE și cred că Muntenegru va fi cu siguranță următorul stat care va adera la UE” – a declarat Milatović.

Referindu-se la relațiile cu Rusia, Milatović a amintit că „Muntenegru urmează 100% politica UE și așa va rămâne”. „Deci, Muntenegru va adera deplin la politica UE, mai ales când este vorba de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Este evident că nimeni în Europa și în Muntenegru nu poate sprijini invadarea unui stat suveran” – a declarat Milatović. (Traducere: Rodica Mihaj)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu