Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția

Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția

O adevărată comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari se află în Elveția, după ce un argentinian pe nume Pedro Filipuzzi a descoperit documente care dezvăluie un mister ținut ascuns timp de 78 de ani. Astfel, s-a descoperit o listă cu 12.000 de naziști, care ar fi deținut un cont bancar secret la Credit Suisse, scrie Ziare.com.

Căutarea acestei averi ascunse de peste 1 miliard de dolari a fost reaprinsă după ce recent s-a găsit o listă cu 12.000 de foști naziști, care au fugit din Germania în America de Sud, după cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit Metro.

Acum, avocați din toată lumea se străduiesc să recupereze averea pierdută în istorie, care a rămas ascunsă în contul secret al băncii Credit Suisse din Elveția, timp de 78 de ani.

Vânătoarea acestei comori naziste este condusă de investigatorul Pedro Filipuzzi, care a descoperit lista celor 12.000 de nume de fasciști, înainte de a o preda Centrului Simon Wiesenthal, o organizație evreiască pentru drepturile omului, care efectuează cercetări privind Holocaustul și vânează naziștii din toată lumea.

”Credem că este foarte probabil ca aceste conturi bancare latente să dețină banii jefuiți de la victimele evreilor, în conformitate cu legile de la Nurnberg din anii ’30. Știm deja că aveți reclamanți că presupuși moștenitori ai naziștilor din listă”, au spus oficiali ai Centrului Wisenthal într-o scrisoare adresată băncii Credit Suisse.

Anchetatorii cazului au solicitat acces la arhivele băncii Credit Suisse, pentru a recupera fondurile în numele supraviețuitorilor rămași ai Holocaustului.

Dr. Ariel Gelblung, care lucrează pentru Centrul Wisenthal, a spus: ”nu toți cei 12.000 de oameni de pe acea listă au transferat bani naziști, dar toți cei care au făcut acest lucru sunt pe acea listă. Banca trebuie să-și deschidă dosarele ca să putem investiga”.

Avocați din Buenos Aires, Washington, Zurich și Berlin sunt acum implicați în căutarea averii pierdute în valoare de 1 miliard de dolari, dar și alți 40 de angajați, inclusiv istorici și experți financiari.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești