Loviturile israeliene în Gaza pot fi considerate crime de război (Bachelet)

Loviturile israeliene în Gaza pot fi considerate crime de război (Bachelet)

Loviturile israeliene asupra Fâşiei Gaza ar putea constitui crime de război dacă se demonstrează că acestea sunt disproporţionate, a declarat joi, la Geneva, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, informează AFP şi Reuters.

''Dacă se dovedeşte că impactul asupra civililor şi obiectelor civile este nediscriminatoriu şi disproporţionat, acest atac poate constitui o crimă de război", a declarat oficialul ONU în deschiderea unei reuniuni speciale a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, convocată la cererea statelor musulmane.

Bachelet a subliniat că nu a primit nicio dovadă că vreuna dintre clădirile vizate ar fi fost folosită în scopuri militare.

Vorbind în faţa celor 47 de membri ai forumului de la Geneva, comisarul i-a îndemnat, de asemenea, pe liderii islamişti ai Hamas din Gaza să se abţină să lanseze rachete fără discriminare asupra Israelului.

Pe 7 mai pe Esplanada Moscheilor au izbucnit confruntări pe fondul tensiunilor declanşate de ameninţările cu expulzarea familiilor palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni într-un alt cartier din Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat şi anexat de Israel. Violenţele din Ierusalimul de Est au degenerat apoi într-o escaladă militară între armata israeliană şi grupuri armate palestiniene în Fâşia Gaza, în înfruntări în Cisiordania ocupată şi în oraşe "mixte" în Israel unde trăiesc evrei şi arabi. Un armistiţiu mediat de Egipt între cele două părţi a intrat în vigoare la 21 mai. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 Amănunte picante despre firma pe care Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest