Luanda, cel mai scump oraș pentru expați; Bucureștiul a coborât nouă poziții, pe locul 181(studiu)

Luanda, cel mai scump oraș pentru expați; Bucureștiul a coborât nouă poziții, pe locul 181(studiu)

Capitala României a coborât, în 2017, pe locul 181, de pe locul 172 în 2016, în topul celor mai scumpe orașe pentru expați, potrivit unui studiu anual publicat miercuri de firma de consultanță Mercer.

Orașele asiatice domină clasamentul celor mai scumpe orașe pentru expați, ocupând cinci din primele 10 poziții. Cu toate acestea, pe prima poziție a clasamentului este capitala Angolei, Luanda, din cauza costurilor ridicate ale bunurilor și serviciilor de securitate, urmată în ordine de Hong Kong, Tokyo, Zurich, Singapore, Seul, Geneva, Shanghai, New York și Berna. La polul opus, cele mai ieftine orașe pentru expați sunt Skopje (207), Bișkek, capitala Kirghiztanului (208) și Tunis (209).

"Deși numeroase orașe asiatice rămân unele din cele mai scumpe orașe din lume pentru expați, marile centre financiare precum Hong Kong și Singapore continuă să atragă în continuare oamenii talentanți și să rămână principalele alegeri pentru relocare", a declarat Mario Ferraro, director de mobilitate globală pentru Asia, Orientul Mijlociu și Africa la Mercer.

În cazul Europei Centrale și de Est, ca urmare a deprecierii monedelor locale în raport cu dolarul american, unele orașe, inclusiv Praga (132) și Budapesta (176) au pierdut poziții în acest clasament în timp ce Minsk (200) și Kiev (163) au urcat patru și respectiv 13 locuri, în pofida costului relativ stabil al locuințelor în aceste locații. În regiunea Europei Centrale și de Est, cele mai scumpe orașe pentru expați sunt Moscova (14), Sankt Petersburg (36), Riga (126), Praga (132) și Istanbul (142). Bucureștiul se situează în urma Varșoviei (180), dar înaintea Sofiei (184) sau Belgradului (198).

Acest studiu anual folosește ca bază de comparație New York și include peste 400 de orașe de pe cinci conștiente pe care le compară pe baza costurilor a peste 200 de produse și servicii în fiecare dintre aceste orașe. Acestea includ și costuri aferente transportului, spațiului locativ, alimentelor, hainelor, aparaturii casnice și serviciilor de divertisment.

AGERPRES/ (AS — autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!