Luanda, cel mai scump oraș pentru expați; Bucureștiul a coborât nouă poziții, pe locul 181(studiu)

Capitala României a coborât, în 2017, pe locul 181, de pe locul 172 în 2016, în topul celor mai scumpe orașe pentru expați, potrivit unui studiu anual publicat miercuri de firma de consultanță Mercer.

Orașele asiatice domină clasamentul celor mai scumpe orașe pentru expați, ocupând cinci din primele 10 poziții. Cu toate acestea, pe prima poziție a clasamentului este capitala Angolei, Luanda, din cauza costurilor ridicate ale bunurilor și serviciilor de securitate, urmată în ordine de Hong Kong, Tokyo, Zurich, Singapore, Seul, Geneva, Shanghai, New York și Berna. La polul opus, cele mai ieftine orașe pentru expați sunt Skopje (207), Bișkek, capitala Kirghiztanului (208) și Tunis (209).

"Deși numeroase orașe asiatice rămân unele din cele mai scumpe orașe din lume pentru expați, marile centre financiare precum Hong Kong și Singapore continuă să atragă în continuare oamenii talentanți și să rămână principalele alegeri pentru relocare", a declarat Mario Ferraro, director de mobilitate globală pentru Asia, Orientul Mijlociu și Africa la Mercer.

În cazul Europei Centrale și de Est, ca urmare a deprecierii monedelor locale în raport cu dolarul american, unele orașe, inclusiv Praga (132) și Budapesta (176) au pierdut poziții în acest clasament în timp ce Minsk (200) și Kiev (163) au urcat patru și respectiv 13 locuri, în pofida costului relativ stabil al locuințelor în aceste locații. În regiunea Europei Centrale și de Est, cele mai scumpe orașe pentru expați sunt Moscova (14), Sankt Petersburg (36), Riga (126), Praga (132) și Istanbul (142). Bucureștiul se situează în urma Varșoviei (180), dar înaintea Sofiei (184) sau Belgradului (198).

Acest studiu anual folosește ca bază de comparație New York și include peste 400 de orașe de pe cinci conștiente pe care le compară pe baza costurilor a peste 200 de produse și servicii în fiecare dintre aceste orașe. Acestea includ și costuri aferente transportului, spațiului locativ, alimentelor, hainelor, aparaturii casnice și serviciilor de divertisment.

AGERPRES/ (AS — autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul