Lucian Bode: Elena Udrea va fi adusă în ţară după ce decizia privind extrădarea rămâne definitivă

Lucian Bode: Elena Udrea va fi adusă în ţară după ce decizia privind extrădarea rămâne definitivă

Elena Udrea va fi adusă în ţară după ce hotărârea unei instanţe bulgare privind extrădarea sa rămâne definitivă, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră", a afirmat Bode, la Palatul Parlamentului.

Potrivit ministrului, procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară.

Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis, marţi, o instanţă din Sofia, potrivit G4Media. Instanţa a acceptat cererea autorităţilor române care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-şi ispăşi condamnarea de şase ani la închisoare în dosarul legat de organizarea Galei Bute. Decizia poate fi atacată de Udrea cu apel în cinci zile. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...