Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping după meciul cu Badou Jack

Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping după meciul cu Badou Jack

Boxerul român Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfășurat la Washington, potrivit presei nord-americane

Informația, confirmată de președintele WBC, Mauricio Sulaiman, într-un comunicat, a fost făcută publică inițial pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din rețeaua ESPN, relatează presa canadiană, care precizează că substanța interzisă la care a fost depistat pozitiv pugilistul român este ostarină (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanți.

Comisia pentru box și sporturi de contact a Districtului Columbia a anunțat WBC-ul că au fost găsite urme de ostarină în eșantioanele prelevate de la Bute în urma meciului cu Badou Jack. Nu au fost anunțate sancțiunile pe care le riscă Bute. Substanța menționată figura încă din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping.

Meciul dintre cei doi boxeri, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate după 12 reprize , dar suedezul de origine gambiană și-a păstrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111.

Comisia sportivă din Washington DC a fost responsabilă cu efectuarea testelor antidoping legate de acest meci.

Bute (în vârstă de 36 ani), fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut