Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, la DNA

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, la DNA

Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, precizând la intrare că regulamentul de aplicare a ordonanței de urgență privind circulația pe drumurile publice prevede că "orice ministru poate, la cerere, să fie însoțit de echipaje specializate ale Poliției Rutiere".

"Există un articol în Regulamentul de aplicare a ordonanței de urgență privind circulația pe drumurile publice, care spune la articolul 223 alineatul 3 că orice ministru poate, la cerere, să fie însoțit de echipaje specializate ale Poliției Rutiere. La cerere. (...) În ordinul de misiune nu se spune 'se deplasează', spune 'locul de plecare și destinația', le-a declarat Lucian Diniță jurnaliștilor la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă știe de ce fostul ministru de Interne Gabriel Oprea l-ar fi propus în apărarea sa, Diniță a răspuns: "Nici nu știu dacă dânsul (Gabriel Oprea — n.r.) m-a propus, sincer. (...) Citația este citație, ți se spune ora și locul. Mai departe nu știu să spun despre ce e vorba".

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că el a fost citat pentru a fi audiat de procurori în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Tot marți, în același dosar, a fost audiat la DNA și fostul șef al Poliției Române Petre Tobă .

Pe 7 decembrie 2016, Gabriel Oprea, Petre Mazilu — administratorul firmei General MPM Impex SRL și Adrian Corcodel — șeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină au fost puși sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...