Lucian Onea: S-a luat măsura controlului judiciar; o să contest, pentru că este nelegală

Lucian Onea: S-a luat măsura controlului judiciar; o să contest, pentru că este nelegală

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea a anunţat vineri că a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului General, însă va contesta această măsură.

"S-a luat măsura controlului judiciar, cu anumite interdicţii. Eu sunt foarte optimist. O să contest această măsură, pentru că este nelegal luată", a spus Onea la ieşire din sediul Parchetului General.

Întrebat de jurnalişti cum consideră demersul "fără penali în funcţii publice", Onea a spus: "Este o iniţiativă foarte bună".

Lucian Onea a fost spus sub acuzare pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Potrivit Parchetului, în anul 2015, Lucian Onea a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală".

Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti.

"Deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe documentele ticluite", susţine Parchetul General.

Joi, procurorul şef interimar al DNA, Anca Jurma, a dispus efectuarea unui control la DNA Ploieşti, pentru a se verifica situaţia dosarelor în care sunt vizaţi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, deputatul Andreea Cosma şi fratele acesteia, Vlad.

Anca Jurma a dispus şi verificarea actelor şi măsurilor procesuale dispuse de fostul procuror şef al DNA Ploieşti Lucian Onea în dosarele şi lucrările care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma, aflate în lucru la Serviciul Teritorial Ploieşti după data de 21 mai. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa