Lucian Şova: Loturile 3 şi 4 de pe autostrada Lugoj-Deva ar putea fi deschise în primăvara anului viitor

Lucian Şova: Loturile 3 şi 4 de pe autostrada Lugoj-Deva ar putea fi deschise în primăvara anului viitor

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj - Deva ar putea fi deschise traficului rutier în primăvara anului viitor, a declarat joi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, după o inspecţie pe care a efectuat-o pe şantierele celor două tronsoane de autostradă.

"Doar generalul iarnă a rămas duşmanul nostru în aceste timpuri, dar am speranţa că în primăvară timpuriu lucrările vor fi reluate. Sigur, şi în iarnă, atât cât timp cât se va mai putea din punct de vedere meteorologic, am asigurări de la constructor că vor susţine în continuare şantierele, astfel încât cele două loturi, repede, în primăvara anului viitor, să poată fi date în exploatare", a spus ministrul Transporturilor.

El a mai spus că stadiul lucrărilor pe lotul 4 Ilia-Şoimuş este de peste 90%, apreciind faptul că pe acest tronson constructorul a mobilizat utilaje şi oameni pe timpul verii. De altfel, ministrul a stat de vorbă şi cu muncitorii care lucrau în zona nodului rutier de la Şoimuş cărora le-a spus că are încredere în faptul că pot arăta că în România se pot face lucrări grele şi la timp.

În ceea ce priveşte lotul 3, ministrul Transporturilor şi-a exprimat speranţa că antreprenorul şi-a rezolvat problemele şi că va reuşi să finalizeze o porţiune de câteva sute de metri astfel încât tronsonul să poate fi deschis în paralel cu lotul 4.

Ministrul Transporturilor a apreciat că activitatea de pe şantiere "a renăscut" în ultimele luni.

"Nu sunt festivist, dar trebuie să recunosc că activitatea pe şantiere, în ultimele luni, se vede că a renăscut. Eu cred că acest lucru este expresia eforturilor pe care le-am făcut atât noi, cei din minister, eliminând barierele pe care le-au întâmpinat înainte constructorii din cauza unor exproprieri, autorizaţii de construcţie sau alte lucruri asemănătoare, dar şi a ceea ce le-am spus de la început, că voi fi 'nemilos', adică foarte exigent cu privire la îndeplinirea obligaţiilor contractuale pe care le au", a spus Şova.

În opinia ministrului Transporturilor, infrastructura de transport "trebuie privită cu respect", iar primul semn în acest sens ţine de alocările bugetare.

"Infrastructura României de transport, atât feroviar, cât şi rutier trebuie privită cu respect şi primul semn cred că-l vor da Guvernul şi Parlamentul prin alocările bugetare pe care le vor face în luna decembrie. Sper să ne vedem la Comisia de transporturi atunci când voi susţine proiectul de buget - dacă vor fi lucruri care mă nemulţumesc le voi spune în mod deschis, nu le voi ascunde opiniei publice. Dar înainte de asta o spun atât doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, cât şi Ministerului de Finanţe, că nu trebuie să venim doar cu lozinci sau cu explicaţii de ce nu se face, trebuie să arătăm, noi, cei din minister, că avem proiecte, că avem licitaţii făcute, că avem autorizaţii de construcţie luate, iar datoria Guvernului este să finanţeze acolo unde trebuie să finanţeze", a conchis ministrul Transporturilor. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale