Lucrarea ''Landscape'' de Adrian Ghenie, adjudecată la 85.000 de euro

Lucrarea ''Landscape'' de Adrian Ghenie, adjudecată la 85.000 de euro

Lucrarea "Landscape" de Adrian Ghenie, unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani, a fost adjudecată la preţul de 85.000 de euro, miercuri seara, la licitaţia de artă postbelică şi contemporană organizată de Artmark la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală.

O altă lucrare a lui Ghenie prezentă în licitaţie - "Zi de vară" - a fost cumpărată la suma de 17.000 de euro.

S-au mai adjudecat lucrările "Arlechin" de Corneliu Baba, la 50.000 de euro, "Liliac" de Ion Ţuculescu, la 18.000 de euro, "Sat" şi "Prinţesă" de Ştefan Câlţia, la 17.000 de euro, respectiv la 12.000 de euro, "Anemone" de Corneliu Baba, la 15.000 de euro, "Dans" de Constantin Piliuţă, la 11.000 de euro, "Autoportret" de Corneliu Baba, la 10.000 de euro.

Următoarea licitaţie organizată de Artmark va avea loc marţea viitoare la Palatul Cesianu-Racoviţă. La licitaţia de valori tradiţionale, inclusiv o colecţie de icoane post-brâncoveneşti, cele mai bine cotate loturi sunt două icoane pe lemn, piese de colecţie: "Sfinţii Apostoli Ioan şi Petru", Ţara Românească, prima jumătate a secolului al XVI-lea, la 14.000 de euro, şi "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", şcoala sârbească, sfârşitul secolului al XIV-lea, la 9.000 de euro. De asemenea, în sesiune se regăseşte cel mai important codice de legi apărut în Ţările Române în Evul Mediu - "Îndreptarea legii", Târgovişte, 1652 - la 4.000 de euro. Acest codice este un exemplar rar.

Miercurea viitoare, Artmark organizează o licitaţie de ceasuri, bijuterii & artă decorativă. Cel mai bine cotat lot al acestei sesiuni este un ceas Roger Dubuis Excalibur - ediţie limitată, de mână, bărbătesc, din aur roz, în cutie originală şi însoţit de documente de autenticitate, la preţul de listă de 25.000 de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…