Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Lucrarea "Ţărăncuţă cu basma albă" de Nicolae Grigorescu, adjudecată la suma record de 350.000 euro

Opera "Ţărăncuţă cu basma albă" de Nicolae Grigorescu a fost adjudecată, miercuri seara, în Licitaţia Artmark de Toamnă pentru suma de 350.000 de euro, devenind cea mai bine vândută lucrare a acestui artist, potrivit unui comunicat al casei de licitaţii.

Lucrarea provine din colecţia magistratului Lazăr Munteanu (1869 - 1951), nepot (de mamă) al colecţionarului Iancu Kalinderu. Magistratul Lazăr Munteanu a fost unul dintre cei mai însemnaţi colecţionari ai perioadei dintre cele două războaie mondiale, regăsindu-se în suita reprezentativă a colecţionismului românesc interbelic, alături de Krikor Zambaccian sau dr. Iosif Dona. Lazăr Munteanu a fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, secretar general al Departamentului Justiţiei şi judecător la Curtea de Casaţie.

 


Sursa foto: www.artmark.roGrigorescu rămâne în fruntea topului celor mai bine vânduţi artişti români, după ce în decembrie 2016 stabilise un alt record al pieţei de artă cu lucrarea "Ţărăncuţe de la fântână", adjudecată la 320.000 de euro.

Licitaţia de Toamnă a înregistrat vânzări totale în valoare de 1.632.850 de euro, rata de adjudecare fiind de 81%.

Între lucrările adjudecate la sume ridicate s-au mai numărat "Natură statică cu liliac şi cutie cu bijuterii" de Theodor Aman, la 140.000 de euro, "Afize" şi "Catrina supărată" de Nicolae Tonitza, la 125.000 de euro, respectiv 47.500 de euro, "Ciobănaş cu turmă de oi" şi "Primăvară la Posada" de Nicolae Grigorescu, la 110.000 de euro, respectiv 32.500 de euro, "Portret pentru mai târziu" (Poetul Ion Minulescu) de Victor Brauner, la 80.000 de euro, "Pe gânduri" şi "Natură statică cu narcise şi oglindă" de Theodor Pallady, la 40.000, respectiv 22.000 de euro, schiţele în tuş "La Colonne sans fin/La muse endormie" de Constantin Brâncuşi la 40.000 de euro, "Bătrân pe strada Povernei" şi "Peisaj din Valea Prahovei" de Ştefan Luchian, la 35.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, "Natură statică cu pere şi carte" de Gheorghe Petraşcu, la 26.000 de euro, "Ultima luptă" de Demeter Chipăruş, la 22.000 de euro. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Marea campioană a României, Andreea Răducan, jignită și înjurată de postacii PSD după ce a îndemnat rom…

2 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

3 VIDEO „Hoțule!”, „Infractorule!”, „Mai ai șapte zile!” Dragnea, huiduit la inaugurarea lucrărilor la drumul ex…

4 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

5 Primul semn că de luni se întoarce roata! Maior nu se prezintă joi la Secția Specială PSD!

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia