Lucrările în construcții s-au redus cu 66,5% în ianuarie 2017 comparativ cu luna precedentă (serie brută)

Lucrările în construcții s-au redus cu 66,5% în ianuarie 2017 comparativ cu luna precedentă (serie brută)

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie brută cu 66,5% în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, pe fondul declinului lucrărilor de reparații capitale cu 88,2%, lucrărilor de întreținere și reparații curente cu 72,4% și al lucrărilor de construcții noi cu 57,6%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 79,9%, clădirile nerezidențiale cu 63,9% și la clădirile rezidențiale cu 16,4%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 5,1%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi cu 26,3%. Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 51,2%, respectiv cu 5,7%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu 108,3% și la clădirile nerezidențiale cu 1,7%. S-au înregistrat scăderi la construcțiile inginerești cu 8,3%.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 48,7% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 6,3%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 8,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 30% și la clădirile nerezidențiale cu 0,4%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 67,4%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 6,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 49,8% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 5,5%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 4,5%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 23,3% și la clădirile nerezidențiale cu 0,8%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 52%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”