Lucrurile „mărunte” pe care trebuie să le ai în mașină. Amenda pentru ignorarea lor: 750 de lei

Lucrurile „mărunte” pe care trebuie să le ai în mașină. Amenda pentru ignorarea lor: 750 de lei

O trusă de prim-ajutor în dotarea maşinii, minime cunoştinţe medicale şi prezenţa de spirit sunt combinaţia care ar putea salva oricând o viaţă, a ta sau a celor de lângă tine. La fel de mult contează triunghiurile reflectorizante sau stingătorul.

Poliție. FOTO Facebook Poliția Română

Potrivit legislaţiei în vigoare, ca şofer ai obligaţia să verifici în mod special dacă trusa medicală, triunghiurile reflectorizante şi stingătoarele de incendii să fie omologate şi aflate în perioada de valabilitate, care de regulă este între 18 şi 24 de luni.

Dacă nu o faci riști astfel amenzi usturătoare, pentru că poliția face periodic controale cu privire la existența și starea acestor dotări.

Trusa medicală și etanşeitatea ei

Trusa medicală pe care eşti obligat să o ai în maşină este reglementată prin Ordin al Ministrului Sănătăţii.

Ambalajul trusei trebuie să asigure o etanşeitate corespunzătoare, pentru protejarea conţinutului de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm. Eticheta trusei trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului sau denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă.

Atenție şi la stingătoare!

Stingătoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Punerea pe piaţă se face pe baza evaluării conformităţii cu reglementările Inspectoratului General al Corpului Pompierilor. Stingătorul de incendiu pe care eşti obligat să îl ai în maşină trebuie să se afle în garanţie şi să aibă inscripţionat termenul de valabilitate.

Lipsa trusei medicale, a extinctorului sau a triunghiurilor reflectorizante poate să aducă amenzi și la fel se întâmplă și dacă le ai dar nu sunt conforme legii: greşeala şoferilor se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă, astfel că amenda va fi de 590 de lei sau de 725 de lei, potrivit zf.ro .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?