Ludovic Orban: Decizia de prelungire a mandatului generalului Ciucă la SMA - legală, corectă şi potrivită cu momentul

Ludovic Orban: Decizia de prelungire a mandatului generalului Ciucă la SMA - legală, corectă şi potrivită cu momentul

Partidul Naţional Liberal susţine "total" decizia preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării; este o decizie "legală, corectă şi potrivită cu momentul în care ne găsim astăzi", a declarat vineri liderul PNL, Ludovic Orban.

"PNL susţine total decizia preşedintelui Iohannis. Propunerea pentru funcţia de şef al Statului Major nu a îndeplinit condiţiile legale, dar decizia preşedintelui de susţinere a prelungirii cu un an de zile a mandatului actualului şef este o decizie legală, corectă şi potrivită cu momentul în care ne găsim astăzi. Domnul general Ciucă este un militar de carieră, cu experienţă vastă pe teatre de război, este un om dedicat slujirii interesului naţional, este dedicat punerii în practică a programului de înzestrare a Armatei Române, un om care niciodată nu a cedat la presiuni politice şi care a susţinut întotdeauna că interesul naţional şi punerea în practică a programului de înzestrare a Armatei este absolut necesară pentru România", a precizat Orban, într-o conferinţă de presă.

Întrebat în legătură cu anunţul premierului Viorica Dăncilă referitor la o posibilă sesizare a CCR în acest caz, Ludovic Orban a spus că nu vede ce prevedere neconstituţională ar putea să stea la baza unui asemenea demers.

"Nu văd ce prevedere neconstituţională ar putea să stea la baza unui asemenea demers. Se pare că, în ultima vreme, a început să creadă Vasilica Viorica Dăncilă că este chiar prim-ministru şi trebuie să îi readucem aminte că adevăratul prim-ministru este Liviu Dragnea şi că ea este o simplă marionetă, care nu face altceva decât să execute orbeşte toate comenzile ticăloase ale preşedintelui PSD", a susţinut Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

În context, premierul Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu are atribuţia de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Apărării, ea precizând că decretul anunţat de şeful statului nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Așa o fi?

4 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

5 Așa o fi?