Ludovic Orban despre Executivul Tudose: Cel mai prost guvern de după Revoluție

Ludovic Orban despre Executivul Tudose: Cel mai prost guvern de după Revoluție

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri că Executivul Tudose este "cel mai prost guvern de după Revoluție".

 "Cel mai prost guvern de după Revoluție, aș putea spune chiar că și Guvernul Dăscălescu era mai bun decât Guvernul Tudose. Standardele, chiar și în PSD, au coborât sub nivelul mării. Cred că în perioada Cabinetului Năstase, dacă Tudose ar fi vrut să candideze pentru vreo funcție în Guvern, nu se califica nici pe post de director de cabinet. În general, numirile sunt extrem de ciudate. Vă dau un exemplu — Fifor. Nicio legătură cu economia. În toată cariera lui nu a a avut nicio legătură cu economia, are o pregătire, o activitate care este în domenii total diferite de economie. Cum să îl pui ministrul Economiei? Cum să jignești toți oamenii de cultură din România punând ministrul Culturii pe cineva care, poate scrie bine, dar care a condus o revistă de scandal, în care se ocupau de mondenități, dezvăluiri din intimitatea diferitelor personaje. Nu poți să pui șef la Cultură pe un om care cred că nici măcar nu e consumator de cultură, d-apoi să coordoneze un domeniu atât de important. Nu mai zic de 'fă Doina' care s-a întors la vâsle, de 'Cucu autostrăzi', ministrul care a refuzat să se angajeze că va face vreun kilometru de autostradă, care e normal, că e pusul lui Bădălău acolo", a susținut Ludovic Orban, la Adevărul Live.

El a adăugat că era mai bine fără guvern "decât cu guvernul ăsta", mai ales că a fost modificat și programul de guvernare.

"La Finanțe îl pui pe unul căruia îi scapă porumbelul, pe care probabil îl discutase în interiorul partidului, cu pilonul II de pensii. Uitați-vă pe cine a pus la Comunicații! Pe Lucian Șova, care e învățăcelul lui Hrebenciuc și care a fost partener de afaceri cu 'un fost ofițer GRU' — Serviciul de Informații Militare Rus și îl pui la Comunicații, că nu e nimic întâmplător, unde Guvernul, prin ordonanță, a scos ANCOM de sub președinte, deci de sub CSAT, în condițiile în care România, în strategie, este prevăzută ca un hub comunicațional? Asta mie îmi arată că liderii partidului de guvernământ încep să încline din ce în ce mai mult către Est și sunt foarte multe semne de întrebare. Schimbarea ministrului pentru afaceri europene între o persoană, Ana Birchall, care era clar pro euro-atlantistă convinsă, cu o conduită clară în acest domeniu, este înlocuită de Victor Negrescu asupra căruia există extrem de multe semne de întrebare", a susținut Orban.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...