Ludovic Orban: Ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce

Ludovic Orban: Ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Piteşti, că, din evaluările pe care le deţine, ritmul de creştere a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la nivelul României, se va reduce, ca urmare a măsurilor implementate.

"Opinia pe care o avem şi evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce. Noi, în general, analizăm datele la săptămână, nu analizăm de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce priveşte prezentarea de către DSP-uri a rapoartelor (...). Urmărim cu mare atenţie evoluţia în fiecare judeţ, în fiecare localitate şi dispunem toate măsurile pe care le-am gândit pentru a reduce riscul de răspândire", a spus Orban.

Prim-ministrul a adăugat că Guvernul are în vedere derularea unei noi proceduri de licitaţie pentru achiziţia de măşti de protecţie destinate persoanelor din categoriile defavorizate.

În ceea ce priveşte organizarea alegerilor parlamentare la data stabilită, Ludovic Orban a reiterat faptul acestea "nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului", dacă se respectă măsurile şi regulile impuse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...