Lufthansa elimină 10% din zboruri din cauza Omicron

Lufthansa elimină 10% din zboruri din cauza Omicron

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, va anula până la 33.000 de zboruri pe perioada iernii din cauza răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, a declarat joi directorul general al companiei germane, Carsten Spohr, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite AFP.

"Observăm o scădere puternică a rezervărilor începând de la mijlocul lunii ianuarie şi până în februarie şi de aceea am decis să anulăm 33.000 de zboruri, adică aproximativ 10% din programul de zboruri de iarnă", a spus Carsten Spohr. Potrivit acestuia, Lufthansa se confruntă mai ales cu o absenţă a pasagerilor în Germania, Austria, Elveţia şi Belgia, ţări care sunt afectate în mod deosebit de pandemie.

Anterior, compania aeriană germană a anunţat că în perioada 23-26 decembrie va anula mai multe zboruri transatlantice, în special spre Boston, Houston şi Washington, din cauza înmulţirii cazurilor de boală în rândul piloţilor săi. Şi compania aeriană scandinavă SAS a anunţat miercuri anularea mai multor zeci de zboruri internaţionale cu plecarea din Stockholm, invocând absenţa salariaţilor afectaţi de Covid-19 sau recomandările sanitare.


Foto: (c) SASCHA STEINBACH/EPA


În interviul pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Carsten Spohr, a dezvăluit şi că transportatorul german ar fi dorit să anuleze şi mai multe zboruri în luna ianuarie, din cauza cererii reduse, dacă nu trebuia să respecte reglementările Uniunii Europene cu privire la utilizarea sloturilor de decolare şi aterizare, care nu sunt adaptate la situaţia din perioada de pandemie. Legislaţia europeană obligă transportatorii aerieni să utilizeze cel puţin 80% din sloturile lor de decolare şi aterizare pe aeroporturi, în caz contrar riscând să le piardă în următorul an.

"Trebuie să operăm 18.000 de zboruri suplimentare inutile în această iarnă numai pentru a ne garanta drepturile de decolare şi aterizare. În timp ce în restul lumii au fost găsite excepţii pentru respectarea mediului în perioada pandemiei, UE nu a evoluat în aceiaşi manieră. Asta afectează climatul şi merge în direcţia contrară a ceea ce vrea să realizeze Comisia Europeană cu pachetul său 'Fit for 55'", a subliniat directorul general de la Lufthansa.

Grupul Lufthansa, care include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo, are aproximativ 138.000 de angajaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...