Lui Mirel Rădoi i se cer despăgubiri 1,2 milioane de euro! Cel mai mare proces din fotbalul românesc

Lui Mirel Rădoi i se cer despăgubiri 1,2 milioane de euro! Cel mai mare proces din fotbalul românesc

Universitatea Craiova a fost dată în judecată de Sergiu Hanca în cel mai mare proces din fotbalul românesc dintre un jucător și un club și cere despăgubiri de 2,42 milioane de euro.

Mirel Rădoi e acuzat că l-a dat afară abuziv din lot pe Sergiu Hanca. Foto Sportpictures

Clubul consideră că responsabil nedreptățile pe care le invocă jucătorul este fostul antrenor al echipei, Mirel Rădoi. Chiar dacă e convins că nu va pierde procesul, Mihai Rotaru se asigură că nu va plăti suma în întregime, susținând că fostul internațional are partea de vină.

Hanca a considerat că angajatorul i-a rupt unilateral contractul în momentul în care l-a exclus din lot și din antrenamentele primei echipe, motiv pentru care el solicită să fie despăgubit cu două milioane de euro, suma din clauza de reziliere a înțelegerii, și să-i fie achitate salariile până la sfârșitul acordului, adică până la 30 iunie 2025. Salariile ar însuma încă 420.000 de euro, scrie gsp.ro.

Prima comisie i-a dat dreptate clubului. Hanca și avocatul său au făcut recurs și dacă pierd și în a doua instanță din Federație, vor continua judecarea cazului la TAS.

Înainte să ajungă la Craiova, Sergiu Hanca a jucat la Wisla Cracovia. Foto Wisla

Înainte să ajungă la Craiova, Sergiu Hanca a jucat la Wisla Cracovia. Foto Wisla

Apărătorul lui Hanca a precizat și că jucătorul a fost reprimit în programul primei echipe după câteva zile în care fusese exclus, dar după reprimire el a participat numai la mișcările de încălzire dinaintea pregătirii propriu-zise. „L-au inclus la încălzire doar ca să aibă imagini cu el printre fotbaliștii din lot”, acuză avocatul.

Sergiu consideră că în momentul în care Rădoi l-a scos din programul primei echipe i-a fost încălcat contractul, clubul l-a rupt unilateral.

Conform unor surse din club, avocatul Craiovei insistă că Mirel ar trebui să plătească mai mult de un milion de euro către fostul său jucător.

Ce spun cele două părți

Deși Universitatea susține că decizia de scoatere a lui Hanca din programul echipei i-a aparținut exclusiv lui Mirel Rădoi, nu conducerii executive, clubul a precizat în cadrul procesului și că jucătorul a fost trimis să se antreneze singur „pentru că nu era suficient de bine pregătit fizic și mintal”.

De partea cealaltă, Hanca și avocatul său consideră că eliminarea jucătorului din programul echipei nu a fost o decizie tehnică, ci o sancțiune disciplinară , iar astfel de pedepse pot fi aplicate de către cluburi numai cu avizul Comisiei de Disciplină, pe baza unei cercetări disciplinare.

Mirel Rădoi i-a dat afară din lot pe Sergiu Hanca și pe alți trei jucători, Vînă, Ivan și Markovic, înaintea unei partide cu Rapid. Antrenorul a explicat atunci că îl pedepsea pe Hanca pentru provocarea unui penalty într-un meci cu Ocna Mureș, din Cupa României.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

5 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”