Lukașenco mobilizează școlarii ca să adune cartofi: „E un bun antrenament fizic“

Lukașenco mobilizează școlarii ca să adune cartofi: „E un bun antrenament fizic“

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a lansat luni un apel la mobilizarea şcolarilor pentru recolta de cartofi din această fostă republică sovietică, afirmând că va fi un "bun antrenament fizic" pentru ei şi o "mulţumire" pentru părinţii lor, notează AFP, citat[ de Agerpres.

Aleksandr Lukașenko mobilizează elevii la culesul cartofilor FOTO EPA EFE

Principal aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko, fost director al unei ferme de stat sovietice care, din 1994, conduce ţara cu o mână de fier, este cunoscut pentru derapajele sale verbale şi propunerile radicale. El s-a arătat indignat luni, în cursul unei şedinţe de guvern, că este interzisă în şcolile din Belarus "mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi", descriind această stare de fapt drept o "sălbăticie".

Cu ce exemplu ne vom creşte atunci şcolarii, copiii?", a întrebat el, referindu-se la această practică care exista pe vremea URSS.

Se spune că este exploatare. Dar ce exploatare poate fi dacă este vorba despre o persoană merge la muncă timp de cinci sau şase ore? Va fi o mulţumire pentru părinţi şi un bun antrenament fizic pentru copii", a continuat şeful statului, apreciind că aceasta că va „uni oamenii”.

În 2020, Aleksandr Lukaşenko a recomandat sauna, un pahar de vodcă pe zi şi munca la câmp, pe tractor, ca remedii eficiente împotriva coronavirusului. Aliat al Moscovei şi învecinat cu Ucraina, Belarusul nu participă direct la ofensiva rusă, dar în februarie şi-a pus teritoriul la dispoziţia forţelor ruse, care l-au folosit ca bază pentru atacul lor iniţial împotriva Kievului.

S-a filmat în timp ce taie lemne

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei, s-a filmat la jumătatea lunii spetembrie - batjocoritor - în timp ce taie lemne pentru a ajuta Europa „să nu moară de frig” în iarna care se apropie, potrivit France Presse.

Această ironie intervine într-un moment în care ţările europene, confruntate cu o explozie a preţului la gaze şi electricitate din cauza conflictului în Ucraina, se aşteaptă la penurii şi cer locuitorilor lor „sobrietate” energetică.

În această înregistrare video, difuzată de televiziune naţională, Lukaşenko poate fi văzut înarmat cu un topor în faţa unui morman de buşteni proaspăt tăiaţi.

„Nu vom lăsa Europa să moară de frig”, afirmă liderul belarus râzând. „Îi vom ajuta pe fraţii noştri. Poate că şi ei ne vor ajuta într-o zi la fel”, adaugă el, înainte de a despica un buştean cu o lovitură puternică de topor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...