Lukașenko a anunțat începerea transferului de arme nucleare pe teritoriul țării sale

Lukașenko a anunțat începerea transferului de arme nucleare pe teritoriul țării sale

Belarus a pregătit locuri de depozitare pentru muniții, a spus președintele Belarusului.

Președinții Belarusului și Rusiei. Foto: Arhiva Adevărul

Transferul de arme nucleare nestrategice din Rusia pe teritoriul Belarusului a început deja, a declarat joi președintele Republicii, Alexandru Lukașenko.

"El [președintele rus Vladimir Putin] m-a informat că astăzi a semnat un decret privind acțiunile noastre de a desfășura arme nucleare în Belarus. Era vorba despre un document specific. Am făcut-o, așa că mișcarea armelor nucleare a început deja ”, a spus el la postul Channel One .

Întrebat dacă în Belarus există arme nucleare nestrategice, Lukashenka a răspuns: „Posibil”. „Voi veni să văd”, a încheiat el.

Anterior, miniștrii apărării din Rusia și Belarus Serghei Șoigu și Viktor Khrenin au semnat documentele la Minsk, documente care definesc procedura de păstrare a armelor nucleare rusești într-un depozit special de pe teritoriul belarus.

Vladimir Putin a declarat pe 25 martie că Rusia, la cererea părții belaruse, își va desfășura armele nucleare tactice în republică, așa cum fac Statele Unite de mult timp pe teritoriul aliaților săi. După cum a transmis șeful statului rus, pe 1 iulie este planificată finalizarea construcției unei instalații de depozitare a armelor nucleare tactice pe teritoriul belarus. Moscova a predat deja Minskului sistemul de rachete Iskander, care poate fi purtător de arme nucleare, și a ajutat la reechiparea aeronavelor belaruse pentru a putea folosi muniție specială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

3 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…

4 Ce salariu lunar primește un soldat ucrainean care luptă pe front împotriva rușilor

5 Are dreptate Rareș Bogdan...