Lukaşenko a ordonat o inspecţie surpriză a forţelor armate din Belarus

Lukaşenko a ordonat o inspecţie surpriză a forţelor armate din Belarus

O inspecţie surpriză a forţelor armate belaruse, vizând evaluarea capacităţii lor de a asigura securitatea ţării, aliată a Rusiei, a început marţi din ordinul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a anunţat Ministerul Apărării.

Inspecția are loc la ordinul președintelui Republicii Belarus Aleksandr Lukaşenko FOTO EPA-EFE

Militarii implicaţi în inspecţie 'vor trebui să se deplaseze în cel mai scurt timp în zone desemnate, să instaleze acolo material de geniu şi să organizeze securitatea şi apărarea acestora', a afirmat ministrul într-un comunicat, fără a preciza numărul militarilor sau al vehiculelor respective, conform Agerpres .

Ei se vor antrena, de asemenea, în instalarea de poduri temporare peste fluviul Niemen, care traversează teritoriile Belarusului, Rusiei şi Lituaniei, şi peste râul Berezina, a transmis aceeaşi sursă.

„În această perioadă este planificată mutarea echipamentelor și a personalului militar, restricționarea temporară a deplasării cetățenilor pe anumite drumuri publice și zone de teren”, mai arată comunicatul Ministerului Apărării din Belarus publicat și pe Telegram.

Aliat al Rusiei, Belarusul a servit ca bază trupelor ruse pentru ofensiva lor împotriva Ucrainei la sfârşitul lui februarie, însă armata belarusă nu a luat parte până acum la luptele de pe teritoriul ucrainean.

La mijlocul lunii octombrie, Rusia şi Belarus au anunţat crearea unei forţe militare comune, în scop exclusiv ' defensiv ', potrivit autorităţilor de la Minsk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”