„Lume, lume, cade drona!“. Cum sunt avertizați românii în cazul atacurilor cu drona acolo nu e semnal pentru Ro-Alert

„Lume, lume, cade drona!“. Cum sunt avertizați românii în cazul atacurilor cu drona acolo nu e semnal pentru Ro-Alert

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat că în localitățile aflate la granița cu Ucraina, acolo unde nu există semnal pentru primirea mesajelor RO-Alert, mesajele vor fi transmise cu portavocea.

Portavoce Foto Shutterstock

Rael Arafat a vorbit la postul de radio DigiFM despre procedurile de lucru în cazul localităților unde nu este semnal RO-Aler. El spune că românii vor fi avertizați cu portavocea în cazul unor atacuri cu dronă

„Acolo unde vor fi zonele cu risc mai mare să se întâmple ceva, chiar dacă riscul e mic, noi dăm mesaj RO-Alert când intră dronele în aria, în apropierea noastră. Când Ministerul Apărării știe că dronele se îndreaptă spre Ucraina, ne dă zona și noi dăm alertă, să fie clar ce are de făcut fiecare. În zonele în care nu există acoperire telefonică există echipe care pot să transmită mesajul prin portavoce și sirene, de la mașini, de la IGSU. Am discutat astăzi și cu președintele Ancom pentru a găsi soluții de a crește acoperirea telefonică în zonele izolate, unde avem puțină populație, ca mesajele RO-Alert să ajungă și acolo”, a afirmat Raed Arafat.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat miercuri că în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, au fost găsite fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au început să primească mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, în noaptea de marţi spre miercuri.

Mesajul a fost transmis în jurul orei 1,00 populaţiei din oraşul Isaccea şi din comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

"Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute", se menţionează în mesajul RO-ALERT.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat