Lumea aude vocea iranienilor care protestează împotriva regimului lor, afirmă şeful diplomaţiei americane

Lumea aude vocea iranienilor care protestează împotriva regimului lor, afirmă şeful diplomaţiei americane

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru iranienii care protestează împotriva guvernului lor, pe care îl acuză de 'corupţie, nedreptate şi incompetenţă', relatează AFP.

'Poporul iranian cere ca liderii săi să împartă bogăţia ţării şi să răspundă nevoilor sale legitime', a spus Mike Pompeo într-un comunicat. 'Lumea întreagă aude vocea lor', a mai spus el.

Guvernul de la Teheran se confruntă cu o nemulţumire crescândă în rândul populaţiei din cauza crizei economice din ţară. Căderea monedei naţionale iraniene s-a accelerat după ce preşedintele Donald Trump a retras în luna mai Statele Unite din acordul nuclear internaţional încheiat în 2015 şi a anunţat înăsprirea sancţiunilor economice americane împotriva Iranului.

'Guvernul iranian risipeşte resursele cetăţenilor, prin aventura sa în Siria, prin sprijinul său pentru Hezbollah, Hamas şi rebelii houthi', respectiv în Liban, Gaza şi Yemen, 'sau pe ambiţiile sale de a dezvolta fără motiv programul său nuclear', a mai spus Mike Pompeo. 'El nu va face decât să crească suferinţa iranienilor' dacă va continua aşa, a avertizat el.

Şeful diplomaţiei americane, care a afirmat recent că tendinţa protestelor anti-regim este în creştere în Iran, a declarat miercuri că aceste demonstraţii nu sunt o surpriză.

Acuzată că susţine o schimbare a regimului în Iran prin reintroducerea sancţiunilor americane după retragerea din acordul nuclear, administraţia Donald Trump afirmă că doreşte doar să 'schimbe comportamentul regimului' de la Teheran şi să pună capăt rolului său 'destabilizator' în Orientul Mijlociu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...