Lumea interlopă tremură după denunțul lui Serghei, mafiotul basarabean care a terorizat Bucureștiul

Lumea interlopă tremură după denunțul lui Serghei, mafiotul basarabean care a terorizat Bucureștiul

Serghei Rădean, temutul mafiot moldovean care a terorizat Bucureștiul și sudul țării, a făcut un denunț pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă, dezvăluie ziare.com .

Este singurul tâlhar prins de polițiștii români care urmăreau gruparea de rakeți implicați, printre altele în jaful din vila excentricului milionar Dan Nicorescu. Autoritățile române știu că Serghei nu acționa de unul singur, ci împreună cu cel puțin alți doi tovarăși. Unul le-a scăpat polițiștilor pur și simplu de sub nas, în timpul unei acțiuni rutiere.

Este de notorietate că infractorii de calibru trăiesc în legea omertei, care implică interdicția categorică de a colabora cu autoritățile. Rădean a respectat doar parțial ”codul de onoare” al mafiei. Nu a dat declarații despre jafurile la care a participat, dar a făcut un denunț ca să scape cu pedeapsă mai blândă. Nu i-a ieșit jocul, dar procurorii au început cercetări ”in rem” (asupra faptei n.r) în baza informațiilor oferite de Rădean.

Este un motiv de tensiune în zona clanurilor interlope, mai ales că numele personajului deconspirat de raketul moldovean nu este făcut public deocamdată.

În România, legea permite ca un inculpat să beneficieze de o reducere de pedeapsă dacă denunță o altă faptă penală și oferă detalii suficiente care să se concretizeze într-un alt dosar penal.

Serghei Rădean este arestat preventiv din toamna anului 2020, imediat după ultimul jaf dat în Capitală, iar recent a fost condamnat de Tribunalul București la 11 ani de închisoare. În timpul anchetei, Rădean a refuzat să facă declarații, invocând dreptul la tăcere. Totuși, în motivarea instanței, se precizează că inculpatul a anunțat că dorește să formuleze un denunț pentru a beneficia ”de efectul atenuant al tratamentului sancționator”, adică de o pedeapsă mai blândă. Denunțul moldoveanului se pare că s-a concretizat parțial, anchetatorii români făcând la acest moment cercetări.

SPEK Marea intrebare care macina lumea interlopa: pe cine a denuntat Serghei, mafiotul basarabean care a terorizat Bucurestiul

”Din datele comunicate de unitățile de parchet la care au fost solicitate informațiile, se reține că în cauza respectivă sunt efectuate cercetări in rem, neexistând o soluție de efectuare în continuare a urmăririi penale ori de punere în mișcare a acțiunii penale ca urmare a denunțului formulat de inculpate”, se arată în motivarea instanței.

Serghei Rădean a fost acuzat de o lungă serie de fapte, printre care trei atacuri la bancomate, dintre care unul nereușit, furturi de mașini ( BMW -uri în special) pentru care folosea chei mincinoase și dispozitive speciale care anulau sistemul de urmărire prin GPS, și două jafuri, construite pe același scenariu, unul în vila milionarului Dan Nicorescu , iar cel de-al doilea în casa unui medic din Călărași devenit cunoscut după un reportaj televizat în care era prezentată activitatea sa (modernizarea unui cabinet medical cu propriile fonduri).

Medic jefuit după un reportaj televizat

Rădean și alți doi bărbați, toți trei mascați, au dat atacul în casa doctorului în toamna anului 2018. Îi urmăriseră activitatea și știau exact că la ora jafului medicul se află în casă împreună cu o altă persoană (soția). Rakeții au intrat pregătiți cu două rânduri de cătușe, i-au imobilizat și ulterior legat de țevile centralei termice. Au scotocit tot prin casă și au furat bijuterii și bani, valoarea prejudiciului fiind de 65.000 de lei, mult mai mică față de comoara găsită în vila milionarului bucureștean: bijuterii de jumătate de milion de euro.

După jaf, raketii au împrăștiat prin casa doctorului detergent și au golit conţinutul unui extinctor, cel mai probabil pentru a acoperi eventuale urme biologice, papilare sau de încălţăminte care puteau fi identificate la locul faptei. Au avut ghinion însă. Doctorul a reușit să pună mâna pe un cuțit cu care l-a tăiat la mână pe unul dintre atacatori. Urmele de sânge găsite la fața locului de către criminaliști i-au ajutat să facă un profil genetic folosit ulterior ca probe.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...