Lumea uită. Păi nu era Iohannis premierul candidatului Geoană în 2009? Cum să nu meargă acum pe mâna PSD?

Lumea uită. Păi nu era Iohannis premierul candidatului Geoană în 2009? Cum să nu meargă acum pe mâna PSD?

Lumea uită. Păi nu era Iohannis premierul candidatului Geoană în 2009? Cum să nu meargă acum pe mâna PSD? Acum tace președintele nostru drag! În timp ce pesediștii din toate taberele își ling coaiele de satisfacție. Că unul de-al lor a ajuns șef pe la NATO.

Ziare.com, miercuri, 25 Noiembrie 2009 :

Mircea Geoana: Iohannis va avea dreptul sa vegheze asupra ministrilor

Premierul propus de alianta PSD-PNL va avea dreptul sa vegheze ca ministrii sunt de buna calitate, a spus candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, adaugand mai apoi ca lui Klaus Iohannis nu-i va fi impusa nici o echipa guvernamentala.

"Am convenit cu dl Antonescu si cu dl Iohannis, acum doua luni, si i-am garantat dlui Iohannis ca va avea dreptul de a veghea ca oamenii care vor fi ministri sunt de buna calitate. Nu ii vom impune ministri", a declarat Mircea Geoana miercuri seara, la Realitatea TV.

"Nu ne atingem de taxe"

Anuntand ca la sfarsitul acestei saptamani Klaus Iohannis se intoarce in tara, din Franta, Geoana a subliniat ca imediat vor incepe intalnirile in vederea formarii noului Guvern, acesta urmand sa fie instalat "inainte de Craciun".

Legat de planurile economice ale viitorului potential guvern al Romaniei, Mircea Geoana a subliniat ca nu vor creste taxele pana cand, doua luni la rand, nu va fi inregistrata cresterea economica.

"Daca vom putea sa gasim resurse pentru reducerea fiscalitatii vom putea sa relansam economia. Nu ne atingem de taxe, cota unica ramane in picioare, pana cand vom constata o crestere economica consecutiva de doua luni", a afirmat Geoana. Candidatul social democrat a mai spus ca impozitul forfetar va fi eliminat odata cu instalarea in functie a Guvernului Iohannis.

Intrebat cat va ramane in functia de premier Klaus Iohannis, liderul PSD a raspuns ca "va rezista atata vreme cat va exista sustinere parlamentara pentru el. Dl Iohannis va trebui sa demonstreze ca va fi un bun prim ministru. Am sa incerc sa nu fac un concurs de frumusete intre presedinte si prim ministru. Este posibil ca Iohannis sa devina foarte popular si nu o sa incep cu biletele si alte dovezi de gelozie, cum a facut Basescu cu Tariceanu".

Cuvinte de lauda

Vorbind despre partenerul sau de alianta, Crin Antonescu, Mircea Geoana a spus ca, in ciuda campaniei acide pe care a dus-o candidatul liberal, cele doua partide vor incerca sa gaseasca o a treia cale, intre social-democratie si liberalism, pentru a asigura Romaniei cresterea economica.

"Daca voi lua votul romanilor, eu voi fi presedinte si nu voi guverna direct. Dl Antonescu putea sa accepte oferta dlui Basescu sau a noastra de a deveni prim ministru, dar a refuzat. A spus ca mai bine ramane la conducerea PNL pentru a veghea ca principiile stabilite de noi acum se respecta", a mai spus Mircea Geoana.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia