Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă cu avionul în România. Cine conduce delegația Patriarhiei

Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă cu avionul în România. Cine conduce delegația Patriarhiei

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an. Astfel o delegație a Patriarhiei Române va aduce sâmbătă, 15 aprilie, Lumina din Țara Sfântă.

Lumina sfântă adusă pe Aeroportul Otopeni (arhivă) FOTO: Inquam Photos

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional Otopeni”, anunță Patriarhia Română.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

În aceeași seară, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală.

Biserica Sfântului Mormânt este situată în cartierul creștin din Orașul Vechi al Ierusalimului, fiind recunoscută încă de la începutul epocii bizantine. Astăzi, acest monument istoric este identificat ca fiind locul unde a avut loc răstignirea lui Iisus Hristos și este una dintre principalele destinații de pelerinaj din lume.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu