Lupta împotriva corupției în domeniul achizițiilor publice, tema discuțiilor între specialiștii BERD și DNA

Lupta împotriva corupției în domeniul achizițiilor publice a fost unul din subiectele cheie dezbătute la workhopul desfășurat marți la București, la care au participat specialiști în achiziții ai Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare și 30 de experți de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), se arată într-un comunicat al BERD remis AGERPRES.

Participanții au discutat metode de identificare și reducere a fraudelor în domeniul utilizării fondurilor publice și au analizat cele mai bune practici în contractele internaționale.

"Ca bancă cu un mandat specific de încurajare a dezvoltării economiilor de piață, considerăm lupta împotriva corupției un aspect crucial al acestui proces. Rezultatele obținute de DNA sunt remarcabile și suntem încântați să începem o relație constructivă cu această importantă instituție. Achizițiile publice sunt cu siguranță un sector unde există evidente sinergii. Am discutat, de asemenea, și alte aspecte ale unei posibile cooperări", a afirmat Matteo Patrone, director regional BERD pentru România și Bulgaria.

La rândul său, Florin Cuciureanu, șeful diviziei de experți ai DNA, a susținut că în condițiile în care schemele de fraudare s-au dezvoltat continuu, "schimbul de experiență și informații sprijină eforturile noastre a lupta împotriva fraudei și corupției".

Workshopul vine după o serie de întâlniri la nivel înalt între BERD și DNA menite să întărească colaborarea între cele două instituții.

Pe lângă acordarea de investiții, BERD este de asemenea angajată într-un dialog politic cu țările în care investește. Îmbunătățirea mediului de afaceri este esențială pentru atragerea investitorilor și crearea precondițiilor pentru o creștere sustenabilă, se mai arată în comunicatul BERD.

BERD, deținută de 64 de țări și două instituții interguvernamentale, susține dezvoltarea economiilor de piață și a democrației. În ultimii ani, BERD a început să-și reorienteze atenția dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord și țări precum Turcia.

De la începutul activității sale, BERD a investit aproximativ șapte miliarde de euro în peste 368 de proiecte din România. În 2014, România a fost a șasea țară în topul principalilor beneficiari de investiții BERD.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația