Lupta unui primar cu viciile: îi bate pe tineri cu un băț. Momentul a devenit viral VIDEO

Lupta unui primar cu viciile: îi bate pe tineri cu un băț. Momentul a devenit viral VIDEO

Primarul din Mogadiscio, unul dintre cele mai periculoase orașe din lume, a fost filmat când lovea cu bățul mai mulți tineri despre care spune că foloseau alcool și substanțe interzise.

Primarul Yusuf Hussein Jimale a lovit cu bățul, așa cum se vede în imaginile filmate și postate pe Twitter, un grup de tineri pe care îi acuză că fumează canabis, shisha - tutunul pe bază de plante dulce-mirositor - și beau alcool într-un club de noapte de pe faimoasa plajă Lido din oraș.

Mogadiscio ( Somalia ), unul dintre cele mai periculoase orașe din lume cu pericole zilnice de atacuri ale militanților islamiști, se confruntă acum cu probleme din ce în ce mai mari cauzate de bandele organizate, relatează BBC .

Autoritățile cred că acest lucru duce la abuzul de substanțe - în special în rândul tinerilor - motiv pentru care primarul și-a propus să rezolve problema: de luni de zile au loc raiduri în restaurantele și locurile unde se întâlnesc tinerii.

Primarul, cunoscut mai mult sub porecla sa "Madale" (traducere: „energic”), a interzis săptămâna aceasta tuturor comercianților din oraș să vândă tutun și shisha, precum și substanțe deja scoase în afara legii în țara musulmană, cum ar fi alcoolul.

Primarul a făcut singur dreptate

"Erau băuți, iar unii dintre ei au încercat să se lupte cu noi și i-am lovit. Din punct de vedere moral, nu putem permite comportamentele la care am fost martori și nimeni nu poate tolera acest lucru", a spus primarul în urmă cu 10 zile.

Nu toată lumea este de acord cu comportamentul edilului și solicită dovezi ale presupuselor delicte.

"Primarul a luat legea în propriile mâini, în loc să o lase la latitudinea organelor de resort. Persoana care comite o infracțiune ar trebui abordată prin intermediul procuraturii și al sistemului judiciar", a declarat Muna Hassan, activistă pentru afaceri sociale în Mogadishu, pentru BBC.

Pentru alte persoane, bătaia aplicată de primar este asemănătoare cu cea aplicată de un părinte.

Mohamed Noor, a scris pe Twitter că el consideră acest tip de disciplină mai bun decât metodele mai dure, cum ar fi arestarea și încarcerarea, care "ar transforma oamenii în criminali pe viață".

Manar Ma'lim, proprietara clubului, spune că acțiunea primarului vizează să-i „distrugă afacerea”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...